Gewijzigde vaststelling van de “5e partiële herziening bestemmingsplan Buitengebied Elburg 2012” (Uitbreiding haven Elburg)

Logo Elburg

Burgemeester en wethouders van de gemeente Elburg maken bekend, dat de gemeenteraad op 6 maart 2017 de “5e partiële herziening bestemmingsplan Buitengebied Elburg 2012” gewijzigd heeft vastgesteld.

Dit bestemmingsplan voorziet in de uitbreiding van de haven van Elburg en de aanleg van een verblijfsgebied. Bij zijn vaststellingsbesluit van 29 maart 2017 heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan ten opzichte van het ontwerp van dat plan gewijzigd vastgesteld.

De wijziging betreft de volgende aspecten:

  • -

    het verwijderen van de bebouwingsstrook op de verbeelding;

  • -

    het verwijderen van de zin “hartlijn leiding – gas 1” uit de planregels;

  • -

    een aanvulling op de toelichting van het bestemmingsplan in Hoofdstuk 4, Omgevingsaspecten., onder 4.2 Waterparagraaf.

Met ingang van woensdag 19 april 2017 liggen het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan en het raadsbesluit inclusief zienswijzennota, gedurende een periode van zes weken voor een ieder ter inzage in het gemeente-huis te Elburg, themabalie vergunningen. U kunt voor het inzien van de stukken een afspraak maken via afspraak.elburg.nl of via de gemeentelijke website www.elburg.nl. U kunt ook telefonisch een afspraak maken via 0525-688688.

Tegen betaling zijn kopieën of afdrukken van de stukken verkrijgbaar. Tevens kunnen de stukken worden geraadpleegd via:

• de gemeentelijke website: http://www.elburg.nl/Bekendmakingen/Bestemmingsplan,

• de landelijke website: http://www.ruimtelijkeplannen.nl?planidn=NL.IMRO.0230.PH5BUITENGEB2012-VST1

De beroepstermijn loopt van woensdag 19 april tot en met dinsdag 30 mei 2017.

Belanghebbenden die tijdig een zienswijze over het ontwerpplan bij de gemeenteraad hebben ingediend en belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest een zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken, kunnen gedurende genoemde termijn schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag. Daarnaast kan iedereen beroep instellen tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling heeft aangebracht.

Degene die beroep instelt, kan daarnaast een verzoek om voorlopige voorziening (schorsingsverzoek) indie-nen bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State op het voornoemde post-adres.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien gedurende de beroepstermijn door degene die tijdig een beroepschrift heeft ingediend, een verzoek om voorlopige voorziening (schorsingsverzoek) wordt ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, wordt de werking van het bestemmingsplan opge-schort totdat op dit verzoek is beslist.

Elburg, 18 april 2017

Burgemeester en wethouders van de gemeente Elburg.

Naar boven