Ontwerp omgevingsvergunning en ontwerpverklaring van geen bedenkingen ten behoeve van de bouw van een varkensstal op het perceel Dwarshaspel 15 te Zevenhuizen.

Logo Leek

Burgemeester en wethouders van Leek maken bekend dat zij het voornemen hebben om met toepassing van artikel 2.12 lid 1, onder a, onder 3º van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) een omgevingsvergunning te verlenen voor de activiteiten bouw, milieu en handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening ten behoeve van het realiseren van een varkensstal op het perceel Dwarshaspel 15 9354VS te Zevenhuizen.

Op 15 juli 2013 is een aanvraag ingediend voor de bouw van een varkensstal voor 2980 varkens op het perceel Dwarshaspel 15 te Zevenhuizen. Het college van B&w heeft in december 2014 een omgevingsvergunning verleend voor de nieuwbouw van deze varkensstal. Op 19 oktober 2016 heeft de Raad van State de verleende omgevingsvergunning vernietigd. De gemeente Leek heeft oorspronkelijke aanvraag van 15 juli 2013 beoordeeld en besloten de aanvraag opnieuw in behandeling te nemen.

Het plan is strijdig met het geldende bestemmingsplan “Buitengebied Leek”. De gevraagde omgevingsvergunning kan slechts worden verleend met toepassing van de uitgebreide voorbereidingsprocedure als bedoeld in de Wabo. Voordat de omgevingsvergunning kan worden verleend moet de gemeenteraad besluiten een verklaring van geen bedenkingen te geven. De gemeenteraad heeft ingestemd met het geven van een ontwerpverklaring van geen bedenking. Deze ontwerpverklaring ligt tezamen met het ontwerpbesluit ter inzage.

De aanvraag, het ontwerpbesluit, de ontwerpverklaring van geen bedenkingen en de bijbehorende stukken liggen vanaf 18 april 2017 gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis te Leek. U kunt zich hiervoor melden bij de receptie van het Klantcontactcentrum. Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een ieder schriftelijk of mondeling zienswijzen indienen bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Leek, Postbus 100, 9350 AC Leek. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze maakt u een afspraak via telefoonnummer 14 0594.

Naar boven