Verkeersbesluit voor het plaatsen van verkeersborden en verkeerstekens in verband met de verbreding van de Waterlandseweg (N305)

Logo Flevoland

Gelet op:

artikel 15 van de Wegenverkeerswet 1994, artikel 12 van het Besluit Administratieve bepalingen betreffende het wegverkeer en het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990,

 

Overwegende:

Dat dit besluit zorgt voor verhoging van de verkeersveiligheid en het waarborgen van een goede en veilige verkeersafwikkeling;

Dat de betreffende weg in beheer en onderhoud is bij de provincie Flevoland;

Dat op grond van artikel 15 van de Wegenverkeerswet 1994, artikel 12 van het Besluit Administratieve bepalingen betreffende het wegverkeer en het Reglement verkeersregels en verkeerstekens een verkeersbesluit moet worden genomen voor het plaatsen van verkeersborden;

 

Dat overleg heeft plaatsgevonden met de politie Midden-Nederland, zoals voorgeschreven in artikel 24 van het Besluit Administratieve bepalingen betreffende het wegverkeer.

 

Besluiten:

 

  • I.

    tot plaatsing van bord B1 (voorrangsweg);

  • II.

    tot plaatsing van bord J27 (groot wild);

  • III.

    tot plaatsing van bord J32 (verkeerslichten);

  • IV.

    tot plaatsing van bord A1 (maximumsnelheid);

  • V.

    tot plaatsing van bord C9 (gesloten voor ruiters, veewagens, motorvoertuigen die niet sneller kunnen of mogen rijden dan 25 km/h en brommobielen, alsmede fietsers, bromfietsen en gehandicaptenvoertuigen);

  • VI.

    tot plaatsing van bord L4 (voorsorteren: 5x);

  • VII.

    tot plaatsing van bord L3 (bushalte);

  • VIII.

    tot plaatsing van bord D5 (gebod tot het volgen van de rijrichting die op het bord is aangegeven);

  • IX.

    tot plaatsing van bord BB06 (pechplaats);

  • X.

    tot plaatsing van bord G12a (fiets/bromfietspad);

  • XI.

    tot plaatsing van bord G12b (einde fiets/bromfietspad);

  • XII.

    tot plaatsing van bord C15 (gesloten voor fietsers, bromfietsen en gehandicaptenvoertuigen);

  • XIII.

    tot plaatsing van bord D2 (gebod voor alle bestuurders het bord voorbij te gaan aan de zijde die de pijl aangeeft);

  • XIV.

    tot plaatsing van bord B6 (verleen voorrang aan bestuurders op de kruisende weg);

  • XV.

    tot plaatsing van bord A2 (einde maximumsnelheid);

  • XVI.

    tot plaatsing van bord J38 (verkeersdrempel);

 

Een en ander conform de bij dit besluit behorende tekeningen met de nummers PFL160156 tot en met PFL160164.

Dit besluit treedt in werking op de datum van de bekendmaking van dit besluit en ligt gedurende 6 weken, samen met de bij dit besluit behorende situatietekening, ter inzage bij het provinciehuis, Visarenddreef 1, Lelystad.

Aldus besloten op grond van de door Gedeputeerde Staten van Flevoland d.d. 10 september 2013 met kenmerk 1529235 vastgesteld Algemeen mandaat, volmacht en machtigingenbesluit Flevoland 2013 en in mandaat besloten door het hoofd van de afdeling Infrastructuur, drs. R. van der Werff.

Tegen dit besluit kunt u binnen zes weken na datum na publicatie schriftelijk bij ons bezwaar maken. Uw bezwaarschrift dient ondertekend te zijn en voorzien van uw naam en adres, de datum, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden van het bezwaar.

 

Informatieblad bezwaarprocedure Gedeputeerde Staten van Flevoland

Bezwaar

Tegen onze besluiten kunt u op grond van artikel 7:1 van de Algemene wet bestuursrecht binnen zes weken na datum van verzending ervan bij ons schriftelijk bezwaar maken. Uw bezwaarschrift dient ondertekend en voorzien te zijn van uw naam en adres, de datum, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden van het bezwaar.

Verzoek om voorlopige voorziening

Wanneer u van mening bent dat, in afwachting van de behandeling van uw bezwaarschrift, een voorlopige voorziening moet worden getroffen, kunt u een verzoek daartoe indienen bij de voorzieningenrechter. Het adres is Rechtbank Midden-Nederland, Afdeling Bestuursrecht, voorlopige voorzieningen, Postbus 16005, 3500 DA Utrecht. Uw verzoek om voorlopige voorziening wordt pas in behandeling genomen wanneer u griffierecht heeft betaald. De rechtbank laat u weten hoe hoog het griffierecht is en op welke wijze u dit kunt overmaken.

Overslaan van de bezwaarschriftenprocedure

Op grond van artikel 7:1a van de Algemene wet bestuursrecht kunt u in uw bezwaarschrift aangeven dat u de bezwaarschriftenprocedure wilt overslaan en rechtstreeks in beroep wilt gaan bij de bestuursrechter. In artikel 7:1 a tweede lid van de Algemene wet bestuursrecht is bepaald dat wij een dergelijk verzoek in ieder geval moeten afwijzen wanneer: A) het bezwaarschrift is gericht tegen het niet op tijd nemen van een besluit. B) tegen het besluit door een andere belanghebbende ook een ander bezwaarschrift is ingediend waarin zo’ n verzoek niet is gedaan en dit bezwaarschrift ontvankelijk is.

Wij stemmen alleen in met het verzoek om de bezwaarschriftenprocedure over te slaan, wanneer de zaak daarvoor geschikt is. Wanneer dit het geval is, zenden wij het bezwaarschrift door aan de bevoegde rechter.

Proceskostenvergoeding

Tot slot wijzen wij u er nog op dat u op grond van artikel 7:15, tweede lid van de Algemene wet bestuursrecht bij ons – voordat wij een besluit hebben genomen op uw bezwaarschrift – een verzoek kunt indienen om de kosten die u redelijkerwijs in verband met de behandeling van uw bezwaarschrift moet maken, te vergoeden. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om kosten van rechtsbijstand, kosten van een getuige/deskundige; reis- en verblijfkosten, kosten van uittreksels uit openbare registers, telefoongesprekken. Bij het indienen van zo’n verzoek moet u het bedrag van de vergoeding aangeven en stukken overleggen waaruit blijkt dat u deze kosten daadwerkelijk heeft gemaakt. Bij het besluit dat wij op het bezwaarschrift nemen, wordt tegelijkertijd een besluit genomen op een ingediend verzoek om vergoeding van de kosten.

 

 

Naar boven