VERKEERSBESLUIT aanbrengen veeroosters Munnikenlandse Maaskade Poederoijen

Logo Zaltbommel

Burgemeester en wethouders van de gemeente Zaltbommel;

-gelet op het collegebesluit d.d. 5 februari 2008, waarbij aan het afdelingshoofd van de afdeling Realisatie en Beheer de bevoegdheid is gemandateerd tot het nemen van verkeersbesluiten als bedoeld in artikel 18 van de wegenverkeerswet 1994.

Overwegende dat:

  • -

    de Munnikenlandse Maaskade te Poederoijen gelegen is;

  • -

    het betreffende gebied in beheer is bij de gemeente Zaltbommel waardoor de gemeente derhalve bevoegd is tot het nemen van het verkeersbesluit;

  • -

    In het kader van het Project Ruimte voor de Rivier wijzigen hebben plaatsgevonden in de toegangsweg naar Slot Loevestein;

  • -

    Er door diverse partijen is overeengekomen dat er in het gebied waar deze weg gelegen is loslopende dieren (paarden en runderen) te vinden zijn;

  • -

    het gezien de verkeersveiligheid noodzakelijk is op plaatsen waar deze dieren de weg kunnen kruisen maatregelen getroffen moeten worden om de weggebruiker op de dieren te attenderen en de snelheid terug te dringen;

  • -

    er veeroosters worden geplaatst bij de in- en uitgangen van het gebied;

  • -

    het gewenst is een adviessnelheid van 30 km per uur in te stellen op de Munnikenlandse Maaskade voor het gebied waar de dieren de weg kruisen;

  • -

    deze snelheid afgedwongen wordt door het plaatsen van 13 verkeersdrempels tussen de veeroosters;

overeenkomstig artikel 24 van het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer heeft overleg plaatsgevonden met de, daartoe gemandateerde, verkeersadviseur van politie-eenheid Oost-Nederland, afdeling D.R.O.S., werkzaam binnen het district Gelderland-Zuid.  

gelet op:

  • -

    het bepaalde in de Wegenverkeerswet 1994;

  • -

    het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer (BABW);

  • -

    het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990;

  • -

    de uitvoeringsvoorschriften behorende bij het BABW;

besluiten :

  • -

    het gedeelte van de Munnikenlandse Maaskade waar loslopende dieren de weg kunnen kruisen te voorzien van een adviessnelheid van 30 km p/u door het plaatsen van verkeersdrempels (13 stuks) en de bebording A0430 en A0530 aan beide zijden van het gebied.

  • -

    De weggebruiker te attenderen op de naderende maatregelen door de borden J17 (versmalling) en J37 (gevaar) met OB drempels met veeroosters. Bij het veerooster zelf zullen de weggebruikers nogmaals op het veerooster worden geattendeerd door de borden J38 (drempel) en J28 (vee). Voetgangers en (brom-)fietsers worden geadviseerd gebruik te maken van de klaphekken naast het veerooster om het gebied in te gaan.

  • -

    Om ruiters in het gebied te weren zal ter hoogte van de veeroosters het bord C09 worden geplaats met OB uitgezonderd landbouwverkeer, (brom-)fietsers en gehandicaptenvoertuigen.

Aldus vastgesteld door burgemeester en wethouders van de gemeente Zaltbommel

op 12 april 2017

Dit besluit wordt in de Staatscourant gepubliceerd op 14 april 2017.

Tegen dit besluit kunnen belanghebbenden binnen 6 weken na openbare kennisgeving ervan een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders. Gedurende deze termijn ligt het besluit tijdens openingstijden voor een ieder ter inzage bij de publieksbalie van het gemeentekantoor.

In uw bezwaarschrift vermeldt u in ieder geval uw naam, adres en handtekening, het besluit waartegen u bezwaar maakt en de reden waarom u het niet eens bent met het besluit.

Dit besluit treedt direct in werking, ook als u bezwaar maakt. Als u vindt dat het besluit niet in werking

moet treden, dan kunt u de Voorzieningenrechter verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. U

kunt alleen een voorlopige voorziening vragen als u ook een bezwaarschrift ingediend hebt en er

sprake is van een spoedeisend belang. Voor de behandeling van een verzoekschrift betaalt u griffierecht. Een verzoekschrift richt u aan de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Gelderland, afdeling Bestuursrecht, postbus 9030, 6800 EM Arnhem. U kunt ook digitaal een verzoekschrift indienen. Een elektronische handtekening (DigiD) is dan vereist. Kijk op de site http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht voor de precieze voorwaarden.

Naar boven