Gemeente Ede - Verkeersbesluit parkeerverbod - De Ruyterstraat Ede

Logo Ede

860762

College van Burgemeester en wethouders

Overwegingen ten aanzien van het besluit

Aan De Ruyterstraat in Ede is basisschool De Lettertuin gelegen. Tijdens de breng- en haalmomenten van de school is er sprake van een piek in de verkeers- en parkeerdrukte. Tijdens deze momenten ontstaan er opstoppingen en onoverzichtelijke situaties. De verkeersveiligheid en de doorstroming van het verkeer worden hiermee negatief beïnvloed. Daarom wordt er een 'kiss and ride' voorziening gerealiseerd om de verkeersveiligheid en de doorstroming van het verkeer te verbeteren. De 'kiss and ride' wordt aangevuld met het instellen van een parkeerverbod om langparkeren te voorkomen. Om de verkeersveiligheid op de weg, de weggebruikers en passagiers te beschermen, de weg in stand te houden, de bruikbaarheid daarvan te waarborgen en de door het verkeer veroorzaakte overlast, hinder of schade te voorkomen of te beperken, is het noodzakelijk conform bijgevoegde tekening verkeersmaatregelen in te stellen.

BESLUIT

Overeenkomstig bijgevoegde bijlagen de volgende verkeersmaatregelen in te stellen:

- het realiseren van een parkeerverbod door het aanbrengen van gele onderbroken markering;

Ter inzage

Het besluit en daarbij horende tekening liggen gedurende 6 weken ter inzage bij de Publieksbalie, Raadhuisplein 3, in Ede. Voor openingstijden zie www.ede.nl/openingstijden. Voor het maken van een afspraak kunt u bellen naar het nummer 14 0318 (kengetal niet nodig). Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Kevin Jacobs van het cluster ROG, (0318) 680 391.

Ede, 10 januari 2017

Burgemeester en wethouders

Namens deze,

Harriette Campen

afdeling Beleid Infrastructuur & Milieu

Mededelingen

Bezwaar- of beroepsclausule

Wij adviseren u om eerst contact op te nemen met Kevin Jacobs, (0318) 680 391, voor uitleg over het besluit. Bezwaar maakt u binnen 6 weken na de verzenddatum van dit besluit. U doet dit door het formulier bezwaarschrift indienen in te vullen op www.ede.nl/bezwaarmaken onder het tabblad aanvragen. U mag ook een brief sturen. Als u de brief stuurt, wilt u dan de volgende punten vermelden?

- uw naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres;

- de datum waarop u uw brief stuurt;

- een omschrijving van het besluit waartegen u bezwaar maakt;

- het zaaknummer of voeg een kopie van het besluit bij;

- uw handtekening.

Als u bezwaar maakt, blijft het besluit geldig totdat het bezwaar behandeld is. Na afloop van de bezwaarprocedure hoort u of het besluit wijzigt. Kunt u niet zo lang wachten? Dan kunt u de Rechtbank Gelderland om een voorlopige voorziening vragen. Als de rechtbank uw verzoek toewijst, dan worden de gevolgen van het besluit opgeschort. Meer informatie hierover vindt u op www.rechtspraak.nl.

Naar boven