KENNISGEVING

Logo Capelle aan den IJssel

Uitgebreide omge v ings v ergunning voor de realisatie van 20 koop woningen op de locatie Fazantstraat / Merellaan.

Het college van burgemeester en wethouders maakt volgens het bepaalde in artikel 3.12 Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) bekend voornemens te zijn om aan Nederlandse Bouw Unie, met gebruikmaking van artikel 2.12, eerste lid, onder a, onder 3 van de Wabo, een omgevingsvergunning te verlenen voor de realisatie van 20 koopwoningen bestaande uit 3 herenhuizen, 2 zij-aan-zij-woningen, 4 patiowoningen en 11 appartementen op de locatie Fazantstraat / Merellaan.

Gebiedspaspoort Fazantstraat en Gebiedsvisie Centraal Capelle Op basis van het op 14 december 2015 door de gemeenteraad vastgestelde Gebiedspaspoort Fazantstraat én het op 14 maart 2016 door de gemeenteraad vastgestelde Gebiedsvisie Centraal Capelle heeft de Nederlandse Bouw Unie dit bouwplan opgesteld. Door ons is vastgesteld is dat dit plan aan beide genoemde documenten voldoet.

Strijdigheid bestemmingsplan

Het bouwplan is echter in strijd met het ter plaatse geldende bestemmingsplan ‘‘Middelwatering’’, omdat aan de betreffende grond de bestemming “Maatschappelijk” is toegekend. Door toepassing van artikel 2.12 lid 1 onder a, onder 3 van de Wabo kan worden afgeweken van dit ter plaatse geldende bestemmingsplan om de bouw van deze 20 koopwoningen mogelijk te maken.

Stukken ter in z age

De door ons te verlenen ontwerp-omgevingsvergunning én de door ons vast te gaan stellen hogere grenswaarde wegverkeerslawaai van 56 dB van de Rivierweg liggen vanaf donderdag 19 januari 2017 tot en met woensdag 1 maart 2017 ter inzage bij het Informatiecentrum in het gemeentehuis aan de Rivierweg 111. Ook de bij de door ons te verlenen omgevingsvergunning behorende stukken zijnde de aanvraag om omgevingsvergunning met de ingediende situatietekening en bouwtekeningen én de ruimtelijke onderbouwing van Rho van 17 november 2016 liggen ter inzage.

U kunt de stukken ook digitaal inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Gedurende de periode van ter inzage legging kan een ieder tegen ons voornemen tot het gaan verlenen van de door de Nederlandse Bouw Unie aangevraagde omgevingsvergunning en het vast gaan stellen van een hogere grenswaarde wegverkeerslawaai zienswijzen indienen bij ons college.

U kunt een zienswijzen indienen door:

  • 1.

    Het reactieformulier op www.capelleaandenijssel.nl in te vullen (vindplaats: via de bekendmaking van woensdag 18 januari 2017) onder vermelding van: project ‘De Groene Oase”.

  • 2.

    Het sturen van een brief aan het college van burgemeester en wethouders, Postbus 70, 2900 AB Capelle aan den IJssel, onder vermelding van: project “De Groene Oase”.

  • 3.

    Het mondeling geven van een zienswijze. Hiervoor maakt u vanaf donderdag 19 januari 2017 een afspraak met de heer M.C. Engelaar, telefoonnummer (010) 2828713, e-mail: m.c.engelaar@capelleaandenijssel.nl

Hoe gaat het verder?

Ons college stelt de benodigde hogere grenswaarde wegverkeerslawaai vast en neemt vervolgens een besluit over de ingediende zienswijzen bij het verlenen van de omgevingsvergunning.

Naar boven