Gemeente Enschede, verkeersbesluit, het invoeren van een verbod om stil te staan t.h.v. de fiets- en voetgangersoversteekplaatsen aan de Runenberghoek

Logo Enschede

Datum: 10 januari 2017

Kenmerk: V-2016-6490

Burgemeester en Wethouders van Enschede

Gelet op

Het bepaalde in artikel 18, eerste lid, onderdeel d van de Wegenverkeerswet 1994 (WVW), waarbij hun college bevoegd is verklaard tot het nemen, wijzigen en intrekken van besluiten en maatregelen als bedoeld in artikel 15 van de WVW;

Overwegende:

Op grond van artikel 15, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer genoemde verkeerstekens, alsmede voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

Belangenafweging en motivering

Uit het oogpunt van:

  • -

    het verzekeren van de veiligheid op de weg

  • -

    het beschermen van de weggebruikers en passagiers

  • -

    het in stand houden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan

is het gewenst om een verbod in te voeren om stil te staan op het smalle gedeelte van de Runenberghoek ter hoogte van de fiets- en voetgangersoversteekplaatsen. Dit door het plaatsen van verkeersborden E2.

Overwegingen

De dimensionering van de Runenberghoek ter hoogte van de fiets- en voetgangersoversteekplaatsen is dusdanig is dat er geen ruimte is voor het kortstondig stoppen van voertuigen. Om te voorkomen dat het trottoir benut wordt als rij- of parkeerstrook zijn er palen langs de rijbaan zijn geplaatst. Deze palen hinderen met name de fietsers om tegemoet komend autoverkeer te kunnen passeren.

Deze maatregel heeft geen effect op de parkeerdruk.

Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer heeft overleg plaatsgevonden met de verkeersadviseur van politie-eenheid Oost Nederland, district Twente. Hij bracht hierover een positief advies uit.

Besluit:

Naar boven