Kennisgeving m.e.r.-beoordelingsbesluit voor het project Dijkverbetering Ringdijk Watergraafsmeer

Logo Hoogheemraadschap Amstel, Gooi en Vecht

 

Ter voorbereiding van het dijkverbeteringsplan Ringdijk Watergraafsmeer heeft een m.e.r.-beoordeling plaatsgevonden. Het dijkverbeteringsplan Ringdijk Watergraafsmeer is een projectplan als bedoeld in artikel 5.4 Waterwet. Uit deze mer-beoordeling blijkt dat de dijkverbetering Ringdijk Watergraafsmeer geen belangrijk negatief effect heeft op het milieu in het plangebied. Het Dagelijks bestuur van het Hoogheemraadschap Amstel, Gooi en Vecht heeft daarom een m.e.r.-beoordelingsbesluit vastgesteld waarin is aangegeven dat voor de dijkverbetering Ringdijk Watergraafsmeer geen milieueffectrapport behoeft te worden opgesteld.

 

Procedure

Het m.e.r.-beoordelingsbesluit is een voorbereidingsbesluit in de zin van art. 6.3 van de Algemene wet bestuursrecht, waartegen geen zelfstandig bezwaar of beroep mogelijk is, tenzij belanghebbenden hierdoor los van het voor te bereiden besluit (het projectplan als bedoeld in artikel 5.4 Waterwet) rechtsreeks in hun belang worden getroffen.

Belanghebbenden kunnen wel hun opvatting over het m.e.r.-beoordelingsbesluit kenbaar maken bij hun zienswijze op het ontwerp-dijkverbeteringsplan. Het ontwerp-dijkverbeteringsplan wordt van maandag 10 april 2017 t/m zondag 21 mei 2017 ter inzage gelegd.

 

Inzage

Het m.e.r.-beoordelingsbesluit en de bijbehorende stukken kunt u raadplegen van maandag 10 april 2017 t/mzondag 21 mei 2017 op de website van www.overheid.nl. Tevens kunt u het m.e.r.-beoordelingsbesluit raadplegen op de website: www.agv.nl.

 

Inlichtingen

Voor meer informatie over het m.e.r.-beoordelingsbesluit kunt u telefonisch contact opnemen met projectteam Ringdijk Watergraafsmeer via telefoonnummer 0900 – 9394 (lokaal tarief). U kunt ook een e-mail sturen naar ringdijkwatergraafsmeer@waternet.nl.

Naar boven