Kennisgeving voornemen tot opstellen Omgevingsvisie Katwijk en PlanMER

Logo Katwijk

Onderwerp

Op basis van artikel 2.1 Wet ruimtelijke ordening (Wro) is het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Woudenberg voornemens een structuurvisie voor te bereiden, genaamd de Omgevingsvisie Katwijk. De op te stellen structuurvisie geeft richting aan de ruimtelijke ontwikkelingen in de gemeente Katwijk. De structuurvisie zal de kaders stellen voor omgevingsplannen en omgevingsvergunningen.

Op grond van de Wet milieubeheer en het Besluit milieueffectrapportage moet voor de besluitvorming over de structuurvisie een zogenoemd planmilieu-effectrapport (planMER) worden opgesteld. De planMER-procedure is bedoeld om het milieubelang volwaardig en vroegtijdig in de plan- en besluitvormings-procedure een plaats te geven. Het planMER maakt integraal onderdeel uit van de structuurvisie. Voordat de planMER wordt opgesteld, wordt eerst in een notitie de Reikwijdte en Detailniveau van de planMER vastgesteld. Hierin wordt aangegeven welke milieuaspecten worden onderzocht in de planMER.

Procedure

De gemeenteraad, verantwoordelijk voor de voorbereiding van het plan en het planMER, zal allereerst een Nota van uitgangspunten moeten vaststellen waarin de reikwijdte en het detailniveau van de informatie die in het bestemmingsplan en het planMER moet worden opgenomen zijn beschreven. Dit is de Nota van Reikwijdte en Detailniveau (NRD). Deze zal voor advies aan de Commissie m.e.r. en aan belanghebbende bestuursorganen worden voorgelegd.

Wanneer deze NRD is vastgesteld zal hiervan kennis worden gegeven en zal deze gedurende 6 weken ter inzage worden gelegd zodat een ieder een reactie kan indienen.

In het plan-MER zal tevens een zogenaamde passende beoordeling worden opgenomen, in verband met de mogelijk significante gevolgen voor aanwezige Natura2000-gebieden, als bedoeld in artikel 1, onderdeel n, van de Natuurbeschermingswet 1998.

Het ontwerp van de Omgevingsvisie Katwijk, het gecombineerde planMER/Passende Beoordeling zullen naar verwachting in oktober 2017 ter inzage worden gelegd. Een ieder zal dan gedurende zes weken in de gelegenheid worden gesteld om zienswijzen op het ontwerp-Omgevingsplan en het planMER/Passende Beoordeling bij de gemeente Katwijk in te dienen. De Commissie m.e.r. zal eveneens in de gelegenheid worden gesteld advies uit te brengen over het planMER/Passende Beoordeling. Het Omgevingsplan zal naar verwachting begin 2018 door de gemeenteraad worden vastgesteld.

Informatie

Voor nadere informatie verwijzen wij u naar de www.katwijk.nl. Voor vragen kunt u contact opnemen met de afdeling Ruimte en Veiligheid, mw. J. van der Laken, telefoonnummer 071-4065132.

Burgemeester en wethouders van Katwijk,

April 2017

Naar boven