Bestemmingsplan ‘Woonkern Wormer en lint’ gewijzigd vastgesteld

Logo Wormerland

Burgemeester en wethouders van Wormerland maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 21 maart 2017 het bestemmingsplan ‘Woonkern Wormer en Lint’ met het plan-IDN ‘NL.IMRO.0880.BP2015002001-0401’gewijzigd heeft vastgesteld. Het bestemmingsplan omvat de bebouwde (woon)kern van Wormer en de aangrenzende lintbebouwing langs de Dorpsstraat en het Oosteinde (tot de lus). Het plan vervangt daarbij de huidige bestaande bestemmingsplannen in het plangebied.

De wijzigingen betreffen in hoofdzaak het volgende:

Regels en Verbeelding 

Aan het adres Dorpsstraat 206 is een nieuwe bestemming toegekend.

Verder zijn de regels en de verbeelding op een aantal ondergeschikte punten gewijzigd. Voor een volledige weergave van de wijzigingen verwijzen wij naar de ‘nota van zienswijzen en ambtelijke wijzigingen’ die deel uit maakt van de (bijlagen bij de) toelichting van het bestemmingsplan.

Toelichting 

Teksten in de toelichting zijn gewijzigd naar aanleiding van geactualiseerde beleidskaders.

In de bijlagen is een effectenbeoordeling opgenomen voor de ontwikkeling op het adres Dorpsstraat 206. Daarnaast zijn er ondergeschikte wijzigingen gedaan; naar aanleiding van wijzigingen in de opmaak en voor het herstellen van onjuistheden en omissies

Inzage:

Het bestemmingsplan met bijbehorende stukken kan met ingang vanaf 13 april 2017 gedurende een periode van 6 weken (tot en met 24 mei 2017) worden ingezien in het gemeentehuis van Wormerland aan de Koetserstraat 3 te Wormer.

Ook is het plan direct raadpleegbaar op http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen_p?planidn=NL.IMRO.0880.BP2015002001-0401

Beroep:

Gedurende een termijn van zes weken, welke aanvangt op de dag na die waarop het besluit ter inzage is gelegd, kunnen:

1. belanghebbenden die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt;

2..belanghebbenden die kunnen aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest;

3.een ieder die bezwaar heeft tegen de wijzigingen van het vastgestelde bestemmingplan ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan;

beroep instellen is mogelijk bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Als u tegen het vaststellingsbesluit beroep instelt, heeft dit geen schorsende werking, waardoor het bestemmingsplan daags na afloop van de beroepstermijn in werking treedt. U kunt tevens via een afzonderlijke brief aan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken om een voorlopige voorziening. Indien dit verzoek binnen de beroepstermijn van 6 weken is ingediend dan treedt het vaststellingsbesluit niet eerder in werking dan voordat op dat verzoek is beslist.

 

Naar boven