Wijzigingsplan “Leidsche Hoeven-Tricht” (ontwerp), gemeente Geldermalsen

Logo Geldermalsen

Met ingang van vrijdag 7 april 2017 ligt, op grond van artikel 3.9a lid Wro, bij het Klantencontactcentrum op het gemeentehuis te Geldermalsen voor zes weken het ontwerp van het wijzigingsplan “Leidsche Hoeven Tricht” ter inzage. Ook ligt het ontwerpbesluit tot vaststelling van dit wijzigingsplan ter inzage. De planstukken zijn tevens te raadplegen op de website:www.geldermalsen.nl>bestemmingsplannen>bestemmingsplan inzien> wijzigingsplan Leidsche Hoeven Tricht.

Toelichting

Het wijzigingsplan maakt op termijn de uitvoering van een natuurontwikkelingsproject van de provincie Gelderland mogelijk. De provincie Gelderland werkt in verschillende delen van de provincie aan de versterking van het Gelders Natuurnetwerk. Onderdeel hiervan is het plan om het natuurgebied De Regulieren (in beheer bij Geldersch Landschap & Kasteelen) en de natuurgebieden binnen Heerlijkheid Mariënwaerdt, meer met elkaar te verbinden. Hiervoor zijn in het verleden landbouwgronden in het deelgebied De Leidsche Hoeven aangekocht. Dit gebied is gelegen in het komgebied ten noorden van Tricht, meer specifiek tussen de Oude Hoevenseweg, de Zeedijk, de Bisschopsgraaf en de spoorlijn Utrecht-den Bosch.

Met het wijzigingsplan wordt de agrarische hoofdbestemming van diverse landbouwpercelen (totaal ± 23 ha) omgezet in een natuurbestemming. In het verleden hebben andere aangekochte landbouwpercelen in het gebied al een natuurbestemming gekregen. De natuurbestemming maakt het straks mogelijk om een omgevingsvergunning aan te vragen voor de benodigde herinrichtingsmaatregelen voor het natuurontwikkelingsproject. De exacte invulling van dit project wordt onder regie van de provincie de komende periode met de directe betrokkenen verder uitgewerkt.

Reageren

Gedurende de terinzagelegging van de planstukken t/m donderdag 18 mei 2017, kunnen belanghebbenden een schriftelijke (géén e-mail) of mondelinge zienswijze indienen bij het college van burgemeester en wethouders (Postbus 112, 4190 CC Geldermalsen). Indien u een mondelinge zienswijze wilt indienen, dan dient u hiervoor uiterlijk 10 mei 2017 een afspraak te maken via het Klantencontactcentrum (tel. 0345-586611, tijdens kantoortijden).

Naar boven