Bekendmaking gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan Het Spiegel-Graaf Florislaan 2

Logo Gooise Meren

Burgemeester en wethouders van Gooise Meren maken, ingevolge artikel 3.8 e.v. van de Wet ruimtelijke ordening (Wro), bekend dat in de vergadering van 29 maart 2017 de gemeenteraad het bestemmingsplan ’Het Spiegel-Graaf Florislaan 2‘ (gewijzigd), met identificatienummer NL.IMRO.1942.BP2015B002009-va02 heeft vastgesteld.

Het (gewijzigd) vastgestelde bestemmingsplan ligt met ingang van 6 april 2017 voor een periode van zes weken (tot en met 17 mei 2017) voor een ieder ter inzage.

Omschrijving

Het plan betreft een ontwikkelingsplan. De beoogde uitbreiding van de Emmaschool is in strijd met het vigerende bestemmingsplan Het Spiegel-Prins Hendrikpark 2010. Om dit bouwplan te kunnen realiseren is het bestemmingsplan Het Spiegel-Graaf Florislaan 2, dat was vastgesteld op 1 oktober 2015 door de raad van de gemeente Gooise Meren, gewijzigd. De aanleiding voor deze wijziging is de tussenuitspraak van de Raad van State op 3 augustus 2016 op grond waarvan de raad van de gemeente Gooise Meren is opgedragen om de gesignaleerde gebreken in het bestemmingsplan op het gebied van geluidsbelasting te herstellen. Vanuit akoestisch oogpunt is het bestemmingsplan aangepast en aangevuld om te komen tot een aanvaardbaar woon- en leefklimaat.

Ter inzage ligging

Binnen de genoemde termijn is het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan Het Spiegel-Graaf Florislaan 2 beschikbaar gesteld op https://bestuur.gooisemeren.nl/bestemmingsplannen.html.

Tevens kan het vastgestelde bestemmingsplan worden ingezien bij de Centrale Balie van de gemeente Gooise Meren, Brinklaan 35 Bussum, geopend maandag en vrijdag van 8.30 tot 13.00 uur, dinsdag en donderdag van 8.30 tot 17.00 uur, en woensdag van 8.30 tot 20.00 uur.

Indienen beroep

Binnen de gestelde termijn van zes weken (6 april tot en met 17 mei 2017) kunnen belanghebbenden die tijdig hun zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt, alsmede belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij dit niet hebben gedaan, schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Daarnaast kan een ieder beroep instellen tegen de wijzigingen in het bestemmingsplan Het Spiegel-Graaf Florislaan 2.

Indien beroep is ingesteld kan tevens een verzoek om een voorlopige voorziening worden gedaan bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State op het voornoemde adres.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking de dag na die waarop de beroepstermijn verstreken is.

Nadere informatie

Voor verdere inlichtingen kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met K. Steenbakkers op het telefoonnummer 06 256 88 446 of met I. Kaya op het telefoonnummer 06 484 63 915.

Naar boven