Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan "Buitengebied Hof van Twente, herziening regels beleid KGO".

Logo Hof van Twente

Burgemeester en wethouders van de gemeente Hof van Twente maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 7 maart 2017 het bestemmingsplan "Buitengebied Hof van Twente, herziening regels beleid KGO" gewijzigd heeft vastgesteld.

 

Het bestemmingsplan heeft betrekking op een aantal aanpassingen van de planregels van het bestemmingsplan ”'Buitengebied Hof van Twente”, oorspronkelijk vastgesteld op 16 december 2014. Het gaat om een herziening van onderdelen waarbij geen sprake is van het (opnieuw) leggen of veranderen van bestemmingen. Directe aanleiding hiervoor is het besluit van de gemeenteraad d.d. 27 november 2015. De gemeenteraad heeft in het betreffende besluit de beleidsnota "Grond voor gebruik, ontwikkel nu de erfenis voor de toekomst" vastgesteld. Dit beleid is opgenomen in dit bestemmingsplan.

 

Het gaat om de volgende aanpassingen:

In het beleidsstuk zijn enkele verruimingen van het vigerende bestemmingsplan “Buitengebied Hof van Twente” opgenomen. Deze verruimingen zijn als volgt:

1. Ruimte voor VAB en Rood voor Rood in Landbouwontwikkelingsgebieden.

2. Vervangende nieuwbouwmogelijkheden VAB tot 500 m2.

3. Bij vervangende nieuwbouw VAB en uitbreiding bijgebouwen een tweevoudige compenserende sloopverplichting.

4. Ruimte voor vervangende nieuwbouw veldschuren.

Daarnaast worden de huidige en vergunde kleinschalige kampeerterreinen bij recht (op adres-niveau) mogelijk gemaakt.

 

De gemeenteraad heeft het bestemmingsplan gewijzigd vastgesteld in verband met een ambtshalve wijziging ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan. De wijziging betreft het toepassen van een staffelmethode voor sloopcompensatie bij het vergroten van een woning van 900 m3 tot en met 1500 m3³.

 

Het vastgestelde plan ligt met ingang van 6 april 2017 gedurende zes weken ter inzage en is in te zien:

De bestanden van het digitale bestemmingsplan zijn te downloaden van: http://ftp.hofvantwente.nl/Reo/plannen/NL.IMRO.1735.BGxherzieningKGO-/NL.IMRO.1735.BGxherzieningKGO-VS10.

 

Gedurende bovengenoemde inzagetermijn kan bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag beroep worden ingesteld door belanghebbenden:

  • 1.

    aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht;

  • 2.

    die bedenkingen hebben tegen de wijzigingen die bij de vaststelling van het plan ten opzichte van het ontwerp zijn aangebracht.

Tevens kan degene die beroep heeft ingesteld een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van genoemde Afdeling.

 

Het besluit treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt.

Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

 

5 april 2017.

Burgemeester en wethouders van Hof van Twente,

drs. H.A.M. Nauta-van Moorsel MPM, burgemeester,

drs. B. Marinussen, secretaris a.i.

Naar boven