Vaststelling wijzigingsplan ‘Opende Parkweg 18’

Logo Grootegast

Burgemeester en wethouders van Grootegast maken bekend dat zij de bestemming hebben gewijzigd van het perceel Parkweg 18 in Opende door het vaststellen van een wijzigingsplan.

Achtergrond

Het perceel Parkweg 18 ligt in het buitengebied, heeft een agrarische bedrijfsbestemming en krijgt door de vaststelling van het wijzigingsplan een woonbestemming. Dit gebeurt met inachtneming van de voor de wijziging relevante voorwaarden uit het geldende bestemmingsplan ‘Buitengebied Grootegast’.

 

Het vastgestelde wijzigingsplan is aangepast ten opzichte van het ontwerp. De woonbestemming sloot in het ontwerp namelijk niet geheel aan bij de perceelsgrenzen. Dit is bij de vaststelling rechtgezet.

Het wijzigingsplan inzien

Het vastgestelde wijzigingsplan kunt u inzien bij het Klanten Contact Centrum in het gemeentehuis. Op http://gatekeeper.leek.nl/grootegast/plannen/ kunt u meer informatie over het plan vinden en de bronbestanden van het wijzigingsplan downloaden. Daarnaast kunt u het plan raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het identificatienummer van het plan isNL.IMRO.0015.WZBG16HERS1-VA01.

Beroep

Het wijzigingsplan ligt vanaf woensdag 5 april 2017 ter inzage. Vanaf donderdag 6 april 2017 tot en met woensdag 17 mei 2017 kan een belanghebbende beroep instellen tegen het besluit tot vaststelling van het wijzigingsplan. Een beroep wordt ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Beroep tegen de vaststelling van het wijzigingsplan kan uitsluitend worden ingesteld door een belanghebbende:

  • Die tijdig bij het college van burgemeester en wethouders zienswijzen over het ontwerpwijzigingsplan naar voren heeft gebracht;

  • Aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij of zij geen zienswijzen naar voren heeft gebracht;

  • Die bezwaar heeft tegen de wijzigingen die bij de vaststelling ten opzichte van het ontwerp wijzigingsplan zijn aangebracht.

Een beroepschrift kunt u indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Indiening kan ook via het digitale loket van de Raad van State op www.raadvanstate.nl. Het beroepschrift bevat naast de titel van het betreffende wijzigingsplan in ieder geval uw naam, adres, de dagtekening, een omschrijving van het (onderdeel van het) besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van het beroep. Aan deze procedure zijn griffiekosten verbonden. Na indiening van het beroepschrift ontvangt u nader bericht van de griffie van de Afdeling Bestuursrechtspraak over de verdere procedure.

Het instellen van beroep schorst de werking van het vastgestelde wijzigingsplan niet. Het wijzigingsplan treedt in werking daags na het aflopen van de beroepstermijn.

Voorlopige voorziening

Om de werking van het wijzigingsplan (van het onderdeel waartegen u beroep instelt), te schorsen kan een belanghebbende tijdens de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Een verzoek om een voorlopige voorziening moet dezelfde gegevens bevatten als het beroepschrift. Tevens moet u het spoedeisende belang aangeven. Ook als u een verzoek om een voorlopige voorziening indient, moet u griffierecht betalen.

Nadere informatie

Voor verdere inlichtingen of voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met het Klanten Contact Centrum van de gemeente Grootegast, telefoonnummer 14 0594.

Naar boven