Ontwerpbestemmingsplan ‘2e periodieke herziening stedelijk gebied’ ter inzage

Logo Druten

 

Burgemeester en wethouders van Druten maken op grond van het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat het ontwerpbestemmingsplan ‘‘2e periodieke herziening stedelijk gebied’ ter inzage ligt. Het plangebied van dit bestemmingsplan zijn de dorpskernen van Druten, Afferden, Deest, Horssen en Puiflijk. Het buitengebied behoord niet tot het plangebied. In het bestemmingsplan wordt het al vastgestelde cultuurhistorisch beleid planologisch verankerd, worden enkele omissies hersteld en worden enkele nieuwe ontwikkelingen mogelijk gemaakt. Deze nieuwe ontwikkelingen zijn één nieuwe woning aan het Hoogland ongenummerd, één nieuwe woning aan de Scharenburg en het realiseren van 15 nieuwe woningen nabij Veerstraat 5a en 7 opgenomen.

Het ontwerpbestemmingsplan ligt, met het bijbehorende ontwerpvaststellingsbesluit, vanaf 6 april 2017 gedu¬rende zes weken ter inzage bij de publieksbalie in het gemeentehuis, Heuvel 1 in Druten. Het gemeentehuis is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot 12.30 uur; op maandag is het gemeentehuis tevens geopend van 16.00 uur tot 19.00 uur. Het ontwerpbestemmingsplan, met het bijbehorende ontwerpvaststellingsbesluit, wordt tevens langs elektronische weg beschikbaar gesteld op de website van de gemeente en op de landelijke website (www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0225.BPperiodiekstb02-1702).

De bronbestanden zijn beschikbaar op www.gisnet.nl/ruimtelijkeplannen/druten/ro-online/2008/NL.IMRO.0225.BPperiodiekstb02-1702. Het planidentificatienummer is NL.IMRO.0225.BPperiodiekstb02-1702.

Tijdens bovengenoemde termijn van zes weken kan een ieder zijn of haar gemotiveerde zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpvaststellingsbesluit schriftelijk of mondeling naar voren brengen bij de gemeenteraad (Postbus 1, 6650 AA Druten). Voor het naar voren brengen van een mondelinge zienswijze kan een afspraak worden gemaakt met de mevrouw S. Welbers van het team Strategie & Beleid op telefoonnummer 14 0487. Van een mondelinge zienswijze wordt een verslag gemaakt. Tijdens bovengenoemde termijn kunnen de ter inzage gelegde stukken worden aangevuld met nieuwe relevante stukken en gegevens.

Druten, 5 april 2017

Burgemeester en wethouders voornoemd,

de secretaris, de burgemeester,

mr. drs. A.J.E.M. Buise-Jansen drs. L.J.E.M. van Riswijk

Naar boven