Wet Geluidhinder - Ontwerpbesluit vaststelling hogere grenswaarden Dodingawei te Engwierum

Logo Dongeradeel

Burgemeester en wethouders willen medewerking verlenen aan de totstandkoming voor bedrijfsverplaatsing van een loon- en akkerbouwbedrijf aan de westkant van Engwierum aan de Dodingawei (kadastraal bekend als gemeente EE, sectie L, nummer 530). Hiervoor wordt een bestemmingsplan procedure gevolgd.

De voorkeursgrenswaarde uit de Wet geluidhinder voor wat betreft wegverkeerslawaai bedraagt 48 dB. Uit akoestisch onderzoek is gebleken dat het geluidsniveau op de gevels van de nog te bouwen bedrijfswoning hoger is dan 48 dB. Hiervoor dient een procedure voor hogere grenswaarden te worden gevolgd. Burgemeester en wethouders zijn van plan om hiervoor hogere grenswaarden vast te stellen van 50 dB. Hierbij mag het geluidsniveau binnen de appartementen niet hoger zijn dan 33 dB.

Let wel, dit ontwerp-besluit leidt niet tot een toename van de feitelijke geluidsbelasting.

Gelegenheid tot naar voren brengen van uw zienswijze

Schriftelijke en mondelinge zienswijzen kunnen vanaf 6 april tot 18 mei 2017 worden ingebracht.

Gedurende de bovengenoemde periode van zes weken kan iedereen schriftelijk of mondeling een zienswijze indienen bij de gemeenteraad van Dongeradeel, Postbus 13, 9290 AA Kollum. Voor het naar voren brengen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken de afdeling Dorpen en Wijken (Team Ruimtelijke ontwikkeling),

telefoonnummer 0519 298 888.

Stukken ter inzage

Het (ontwerp)besluit en de bijbehorende stukken liggen van 6 april tot en met 18 mei 2017 ter inzage:

- in het gemeentehuis aan de Koningstraat 13 te Dokkum.

 

Naar boven