Bestemmingsplan “Landelijk Gebied 2015” (correctiebesluit)

Logo Aalten

Het bestemmingsplan Landelijk Gebied 2015 is op 19 april 2016 gewijzigd vastgesteld door de gemeenteraad. Tegen dit besluit is door diverse partijen beroep ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak bij de Raad van State (hierna: Afdeling).

De gemeenteraad heeft op 21 maart 2017 besloten om, lopende het beroep tegen het bestemmingsplan Landelijk Gebied 2015 bij de Afdeling, het plan op onderdelen te wijzigen met toepassing van artikel 6:19 van de Algemene wet bestuursrecht.

De aanpassingen betreffen het volgende:

  • 1.

    De planregeling is verduidelijkt voor wat betreft de referentiesituatie ten opzichte waarvan de stikstofdepositie op Natura 2000-gebieden door veehouderijen niet mag toenemen. Aan het plan is een lijst met de veehouderijbedrijven toegevoegd. Uit die lijst blijkt voor elk bedrijf de referentiesituatie.

  • 2.

    In de toelichting is de onderbouwing voor het toestaan van de jachthut aan de Beestmanweg gewijzigd, inclusief een toetsing aan de provinciale omgevingsverordening.

  • 3.

    Op perceelsniveau zijn enkele wijzigingen doorgevoerd:

    • a.

      de functieaanduiding “intensieve veehouderij” vervalt voor de percelen Apenhorsterweg 9, De Heurne en Wolterinkweg 3 te Aalten;

    • a.

      de functieaanduiding “bedrijfswoning uitgesloten” vervalt voor het perceel Loohuisweg 5 te Aalten;

    • b.

      aan het agrarisch bouwvlak Vellegendijk 7, Aalten wordt de aanduiding toegevoegd 'specifieke vorm van agrarisch - akker- en tuinbouw en groenteteelt';

    • c.

      het agrarisch bouwperceel Hofstedeweg 4/4a te Aalten wordt gewijzigd in de bestemmingen “Wonen-1”, inclusief de aanduiding “maximum aantal wooneenheden 2” (voor zover het betreft het woonerf) en “Agrarisch met waarden” (zonder bouwvlak), inclusief de functieaanduiding “specifieke vorm van agrarisch met waarden – hoogteverschillen”;

    • d.

      aan het perceel Straksweg 3 te Aalten wordt een agrarisch bouwvlak toegekend ten behoeve van een grondgebonden veehouderij (schapenhouderij).

Inzien

Met ingang van woensdag 12 april 2017 ligt het raadsbesluit met bijbehorende stukken voor iedereen ter inzage. Het plan is te bekijken via www.ruimtelijkeplannen.nl (plan-ID: NL.IMRO.0197.BP00075-VG02). Ook kunt u via http://aalten.gemeentedocumenten.nl de digitale bestanden van het plan verkrijgen. U kunt het plan ook tijdens openingstijden inzien in het gemeentekantoor (Hofstraat 8 in Aalten).

De beroepstermijn is van donderdag 13 april 2017 tot en met woensdag 24 mei 2017.

Beroep

Tegen dit besluit kan door belanghebbenden binnen de bovengenoemde termijn beroep worden ingesteld. Het beroep dient te worden ingesteld bij de Afdeling, Postbus 20019, 2500 EA ‘s-Gravenhage. Degenen die beroep instellen, kunnen tevens een verzoek doen tot het treffen van een voorlopige voorziening.

Dit verzoek moet worden gericht aan de voorzitter van de voornoemde Afdeling.

Een eerder ingesteld beroep, dat is gericht tegen het raadsbesluit van 19 april 2016 om het bestemmingsplan ‘Landelijk Gebied 2015’ vast te stellen, heeft op grond van artikel 6:19 van de Algemene wet bestuursrecht mede betrekking op het raadsbesluit van 21 maart 2017. Met andere woorden, belanghebbenden die al eerder beroep hebben ingesteld hoeven dit niet opnieuw te doen. Het raadsbesluit van 19 april 2016 is gedeeltelijk in werking getreden. Het raadsbesluit van 21 maart 2017 treedt voor die delen ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening daags na afloop van de beroepstermijn in werking.

Informatie

Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met de heer G.H. Scheffer via ons Klant Contact Centrum, telefoon (0543) 49 33 33. U kunt ook een e-mail sturen naar gemeente@aalten.nl.

Naar boven