Vaststelling bestemmingsplan Het Balkon 2016, gemeente Maassluis

Logo Maassluis

Burgemeester en wethouders van Maassluis maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 14 maart 2017 het bestemmingsplan Het Balkon 2016 (NL.IMRO.0556.BP83HetBalkon-Va01) gewijzigd heeft vastgesteld.

 

Het bestemmingsplan betreft de actualisatie van het geldende bestemmingsplan Het Balkon 2006 (incl. 1e herziening 2011) voor de woningbouwlocatie Het Balkon. De bestaande bestemmingsplanregeling wordt dan ook nagenoeg ongewijzigd overgenomen. Ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan bevat het vastgestelde plan enkele wijzigingen, welke zijn opgenomen in de bij het raadsbesluit behorende Staat van Wijzigingen. De wijzigingen hebben ondermeer betrekking op Toelichting (o.a. de waterparagraaf, akoestische onderzoeken), Regels (o.a. Groen, Waarde-Archeologie en Woongebied), en Verbeelding (o.a. opname bouwvlak in woongebied en gebiedsaanduidingen doorzichten en verkeersverbinding).

 

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan (inclusief Staat van Wijzigingen) en het vastgestelde bestemmingsplan liggen met ingang van vrijdag 31 maart 2017 gedurende een periode van zes weken in het publiekscentrum in de hal van het stadshuis voor een ieder ter inzage.

 

Met ingang van de dag na de terinzagelegging kan een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht, alsmede een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij niet tijdig een zienswijze naar voren heeft gebracht, gdurende 6 weken beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA DEN HAAG. Voorts kan, indien beroep is ingesteld, een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling rechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA DEN HAAG. Ten aanzien van die onderdelen van het bestemmingsplan die bij vaststelling zijn gewijzigd ten opzichte van het ontwerp komt de bevoegdheid beroep in te stellen ook toe aan belanghebbenden die bezwaar hebben tegen deze wijzigingen.

 

Het digitale bestemmingsplan is te raadplegen op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl

 

Maassluis, 30 maart 2017

Naar boven