Rectificatie van de bekendmaking van de vaststelling van het bestemmingsplan "Molenlaan 1” in Leerdam  (NL.IMRO.0545.BPMolenlaan1-VS01)

Logo Leerdam

Burgemeester en wethouders van Leerdam maken op grond van de Wet ruimtelijke ordening het volgende bekend:

De gemeenteraad van Leerdam heeft bij besluit van 23 februari 2017 het bestemmingsplan "Molenlaan 1" in Leerdam gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan. Het plan voorziet in het planologisch mogelijk maken van het bouwen van een kerk en twee dienstwoningen op het perceel Molenlaan 1 in Leerdam.

 

Bij besluit van gelijke datum heeft de gemeenteraad besloten om geen exploitatieplan vast te stellen.

De wijziging heeft betrekking op het opnemen van een verplichting om een gesloten groene afscheiding ter plaatse van de Dobbenstraat.

 

Ter inzage

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan, inclusief de hierbij behorende stukken, ligt met ingang van 30 maart gedurende een termijn van zes weken voor iedereen ter inzage op het stadskantoor van Leerdam:

Bezoekadres:

Dokter Reilinghplein 1,

4141 DA Leerdam

 

Openingstijden:

Maandag t/m vrijdag 9:00 uur – 12.30 uur (loketten open)

Maandag t/m vrijdag 13.00 uur – 17.00 uur (op afspraak)

 

Daarnaast is het bestemmingsplan, inclusief de bijbehorende stukken, in te zien op de landelijke website:

www.ruimtelijkeplannen.nl.

  • 1.

    Belanghebbenden die tijdig bij de gemeenteraad (ten aanzien van het ontwerp-bestemmingsplan) een zienswijze naar voren hebben gebracht;

  • 1.

    belanghebbenden die alleen tegen de aangebrachte wijziging in beroep willen gaan;

  • 2.

    belanghebbenden die weliswaar geen (ontvankelijke) zienswijze naar voren hebben gebracht bij de gemeenteraad over het ontwerpbestemmingsplan maar kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat waren zich tijdig met een zienswijze tot de gemeenteraad te wenden.   

  

Het beroep moet schriftelijk worden ingediend bij:

 

De afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State

Postbus 20019,

2500 EA Den Haag

 

Het instellen van beroep schort de inwerkingtreding van het bestemmingsplan niet op. Het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien een belanghebbende wil voorkomen dat er door de inwerkingtreding van het bestemmingsplan een onomkeerbare situatie ontstaat, kan – naast het instellen van beroep – in een spoedprocedure aan de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State worden verzocht om een voorlopige voorziening te treffen. Het bestemmingsplan treedt dat niet eerder in werking dan nadat op het verzoek om voorlopige voorziening is beslist.

 

Voor zowel het beroepschrift als het verzoekschrift is griffiegeld verschuldigd.

 

Leerdam, 29 maart 2017

 

Naar boven