Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan 1e herziening Kwadrant/van Tuyll sportpark/Brinkhage/Lansinghage (Edisonstraat 104), gemeente Zoetermeer

Logo Zoetermeer

STEDELIJKE ONTWIKKELING

 

Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan 1e herziening Kwadrant/van Tuyll sportpark/Brinkhage/Lansinghage (Edisonstraat 104).

 

Burgemeester en wethouders van Zoetermeer maken ingevolge artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening (Wro) en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) bekend, dat de gemeenteraad op 13 maart 2017 het bestemmingsplan 1e herziening Kwadrant/van Tuyll sportpark/Brinkhage/Lansinghage (Edisonstraat 104) gewijzigd heeft vastgesteld. Daarbij heeft de gemeenteraad tevens besloten om op grond van artikel 6.12 Wro geen exploitatieplan vast te stellen.

 

Het raadsbesluit tot gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan 1e herziening Kwadrant/van Tuyll sportpark/Brinkhage/Lansinghage (Edisonstraat 104) ligt met de bijbehorende stukken met ingang van 31 maart 2017 ter inzage bij de Omgevingsbalie in de publiekshal van het Stadhuis, tijdelijk gevestigd Duitslandlaan 440 te Zoetermeer.

 

Toelichting bestemmingsplan

 

Aanleiding voor de herziening van het bestemmingsplan

Bij de vaststelling op 24 juni 2013 van het bestemmingsplan Kwadrant/ Van Tuyll sportpark/ Brinkhage en Lansinghage is per abuis het perceel Edisonstraat 104 mede bestemd voor reguliere detailhandel. De functie detailhandel is echter in strijd met het in 2013 en thans geldende detailhandelsbeleid van gemeente en provincie. Opgenomen had moeten worden: volumineuze detailhandel in auto’s, dit overeenkomstig een in 2005 verleende vrijstelling. De eerste herziening beoogt deze fout te herstellen door de functie detailhandel van de betreffende locatie te verwijderen en de locatie te bestemmen op basis van de destijds ter plaatse gevestigde autodealer als volumineuze detailhandel, waaronder auto’s zijn begrepen.

 

Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan

Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan. De wijzigingen zijn opgenomen in een nota van aanpassingen behorende bij het bestemmingsplan en hebben betrekking op de regels en de toelichting van het bestemmingsplan. De wijzigingen van de regels luiden als volgt:

  • 1.

    In artikel 1. sub 54 is aan de begripsbepaling perifere detailhandel toegevoegd dat de vestiging van grootschalige detailhandel in de vorm van een supermarkt is uitgesloten .

  • 2.

    Onder artikel 1. sub 62 is het begrip volumineuze detailhandel toegevoegd .

  • 3.

    In artikel 3.1.1. onder b zijn de woorden “in auto’s” geschrapt.

  • 4.

    In artikel 5.1 (afwijking algemene regels), zijn sub d (draagconstructie voor reclamedoeleinden) en f (sirenemasten) geschrapt.

 

Daarnaast is de toelichting van het bestemmingsplan geactualiseerd.

   

Instellen van beroep

Met ingang van 31 maart 2017 bestaat gedurende zes weken de mogelijkheid beroep in te stellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Deze mogelijkheid staat open voor belanghebbenden die tijdig hun zienswijzen ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan hebben ingediend, dan wel kunnen aantonen dat zij daartoe redelijkerwijs niet in staat zijn geweest. Tevens is het voor belanghebbenden mogelijk beroep in te stellen tegen de wijzigingen die de gemeenteraad heeft aangebracht bij de vaststelling van het bestemmingsplan ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

 

Verder kan met ingang van 31 maart 2017 gedurende zes weken door belanghebbenden beroep worden ingesteld tegen het besluit om op grond van artikel 6.12 Wro geen exploitatieplan vast te stellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

 

Beroepschriften moeten worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

 

Verzoek om voorlopige voorziening

Degene die beroep heeft ingesteld kan een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het besluit tot gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan en het besluit om geen exploitatieplan vast te stellen treden in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij gedurende die termijn naast het instellen van beroep ook een voorlopige voorziening is gevraagd. In dat geval treedt het besluit niet in werking tot op dat verzoek is beslist.

 

Een verzoek om voorlopige voorziening moet worden gericht aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

 

Informatie

Heeft u naar aanleiding van deze publicatie een vraag of wilt u genoemde stukken inzien, dan kunt u terecht bij de Omgevingsbalie in de publiekshal van het Stadhuis die tijdelijk gevestigd aan de Duitslandlaan 440 te Zoetermeer. De Omgevingsbalie is geopend op dinsdag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur en op vrijdag aansluitend tot 19.30 uur.

 

Sinds 1 januari 2014 is er geen vrije inloop meer mogelijk. Voor het maken van een afspraak of een mondelinge toelichting dient u een afspraak te maken via het digitale afspraakformulier dat u aan treft en in kunt vullen op:

https://afspraakmaken.zoetermeer.nl/date-and-time.

  

Deze publicatie is digitaal raadpleegbaar op de website van de gemeente Zoetermeer: www.zoetermeer.nl

 

Het raadsbesluit tot gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan is met bijbehorende stukken digitaal raadpleegbaar op:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen_p?planidn=NL.IMRO.0637.BP00062-0003

 

De bronbestanden zijn beschikbaar gesteld op

http://ro.zoetermeer.eu/plannen/NL.IMRO.0637.BP00062-/NL.IMRO.0637.BP00062-0003

  

Zoetermeer, 30 maart 2017

 

Burgemeester en wethouders van Zoetermeer,

De secretaris, De burgemeester

drs. H.M.M. Koek Ch.B. Aptroot

Naar boven