Wijziging bestemmingsplan voor het toestaan van maatschappelijke horeca voor acht paracommerciële instellingen.

Logo Wierden

Acht paracommerciële instellingen hebben het verzoek ingediend om in aanmerking te komen voor een horecabestemming op hun gebouw. Het gaat om Kulturhus Hoge Hexel (Hoge Hexel), Kulturhus Irene (Notter), Het Akkerhus (Ypelo), Ontmoetingscentrum Wierden (Wierden), Hervormd Dienstgebouw (Enter), Stichting Kandjoli (Wierden), de Enterse Waarf (Enter) en Ons Centrum (Enter).

Dit past niet in de ter plaatse geldende bestemmingsplannen. Wij zijn bereid de bestemmingsplannen te herzien. Wij hebben een ontwerp gemaakt voor een nieuw bestemmingsplan, dat de naam heeft gekregen “Paraplubestemmingsplan horeca bij paracommerciële instellingen”.

In dit ontwerp-bestemmingsplan wordt geregeld dat bij deze acht instellingen maatschappelijke horeca is toegestaan. Dat betekent dat de maatschappelijke en/of culturele functie, de hoofdfunctie blijft en dat daarnaast ook horeca is toegestaan.

Inzage

Het ontwerp-bestemmingsplan staat vanaf 30 maart 2017 op http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0189.BP2016000014-ON01

Daarnaast ligt het ontwerp-bestemmingsplan vanaf 30 maart gedurende zes weken ter inzage bij het loket Bouwen en wonen in het gemeentehuis.

Zienswijze indienen

Tijdens de periode dat het plan ter inzage ligt, kunt u uw zienswijze indienen tegen het ontwerp-bestemmingsplan. Dat kan op een aantal manieren:

  • Schriftelijk. Richt uw zienswijze aan ‘Gemeente Wierden, Gemeenteraad, Postbus 43, 7640 AA Wierden’.

  • Via de website. In dat geval gaat u naar www.wierden.nl/zienswijze.

  • Mondeling. Hiervoor kunt u een afspraak maken bij het loket Bouwen en wonen.

Vervolg procedure

Na verwerking van de zienswijzen wordt het plan vastgesteld (eventueel gewijzigd). Als het zover is, kunt u dat lezen in de wekelijkse advertentie van de gemeente in De Driehoek en op de website van de gemeente.

Meer weten?

Als u vragen heeft over het ontwerp-bestemmingsplan, kunt u terecht bij het loket Bouwen en wonen in het gemeentehuis (tel. 0546-580 838 of e-mail: bouwenenwonen@wierden.nl).

Naar boven