Ontwerpbestemmingsplan ‘Aderweg 8 en 15, Roelofarendsveen’ (BA20160001) gecoördineerd met ontwerpomgevingsvergunning voor het verplaatsen van de paardenbak naar het perceel Aderweg 15 te Roelofarendsveen (W20160083)

Logo Kaag en Braassem

Burgemeester en wethouders van Kaag en Braassem maken, op grond van artikel 1.3.1. Besluit ruimtelijke ordening (Bro) bekend dat met ingang van donderdag 23 maart 2017 gedurende zes weken het bestemmingsplan ‘Aderweg 8 en 15, Roelofarendsveen’ (BA20160001) gecoördineerd met de bijbehorende omgevingsvergunning voor het verplaatsen van de paardenbak naar het perceel Aderweg 15 te Roelofarendsveen (W20160083) als ontwerp ter inzage liggen.

Deze publicatie betreft een rectificatie. Er is sprake van een gecoördineerde aanvraag, echter was per abuis de omgevingsvergunning in eerste instantie niet meegenomen in de publicatie van 9 maart 2017.

Locatie en projectinhoud

Het ontwerpbestemmingsplan en de -omgevingsvergunning hebben betrekking op het perceel waar de Aderweg en de Floraweg kruisen. Deze grond staat kadastraal bekend als gemeente Alkemade, sectie H, nummer 3313. Het voornemen is een uitloopvoorziening voor paarden om te bouwen tot paardenbak. De paardenbak op Aderweg 8 (perceel AKM01H2355) is inmiddels verwijderd. De omgevingsvergunning met de activiteit uitvoeren werk of werkzaamheden (aanleggen) betreft het verplaatsen van een paardenbak naar Aderweg 15 te Roelofarendsveen.

Anterieure overeenkomst

Burgemeester en wethouders van Kaag en Braassem maken, ter voldoening aan het bepaalde in art. 6.24 lid 3 Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat zij op 28 februari 2017 een anterieure overeenkomst ex artikel 6.24 lid 1 Wro hebben gesloten met de initiatiefnemer. In de overeenkomst worden de uitgangspunten van het plan, de taken en verantwoordelijkheden van partijen, het gemeentelijk kostenverhaal, planschade en de planning vastgelegd.

Wanneer en waar kunt u het plan inzien?

Het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerpomgevingsvergunning, alsmede de zakelijke beschrijving van de anterieure overeenkomst liggen van 23 maart 2017 t/m 3 mei 2017 voor eenieder ter inzage. Het bestemmingsplan is op www.ruimtelijkeplannen.nl met IMRO-nummer NL.IMRO.1884.BPADERWEG8EN15-ONT1 in te zien. Verder kan het ontwerp worden ingezien in de publieksruimte van het gemeentehuis van de gemeente Kaag en Braassem, Westeinde 1 in Roelofarendsveen.

Hoe kunt u reageren?

Tijdens de termijn van de terinzagelegging kan eenieder (bij voorkeur schriftelijk) een zienswijze ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken aan de gemeenteraad van Kaag en Braassem, Postbus 1, 2370 AA Roelofarendsveen. De zienswijzen tegen de ontwerpomgevingsvergunning moeten worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van Kaag en Braassem, Postbus 1, 2370 AA Roelofarendsveen. Als u van de mogelijkheid gebruik wilt maken om mondelinge reactie in te brengen, dan kunt u contact opnemen met de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling van de gemeente Kaag en Braassem.

Algemene informatie

Als u nog vragen heeft naar aanleiding van dit bestemmingsplan dan kunt u contact opnemen met een van onze klantadviseurs, tel. 071-3327272, e-mail info@kaagenbraassem.nl. Indien u een toelichting wenst is een afspraak noodzakelijk.

Naar boven