Ontwerp bestemmingsplan Lhee, Eemster en Geeuwenbrug

Logo Westerveld

 

Overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, maken Burgemeester en Wethouders van de gemeente Westerveld bekend dat met ingang van 30 maart 2017 bij de publieksbalie in het gemeentehuis te Diever voor een ieder ter inzage ligt, het ontwerp “Bestemmingsplan Lhee, Eemster en Geeuwenbrug” met planidentificatie NL.IMRO.0000BP000000000565-0002.

Het PlanMER met passende beoordeling Wet natuurbescherming ligt eveneens ter inzage.

Het bestemmingsplan voorziet in de actualisatie van het bestemmingsplan Lhee, Eemster en Geeuwenbrug dat in 1999 werd vastgesteld. Door middel van de passende beoordeling is aangetoond dat als gevolg van de vaststelling van het bestemmingsplan geen negatieve effecten op de instandhouding van Natura 2000-gebieden zijn te verwachten. In relatie hiermee is voor agrarische bedrijven een zogenaamde ‘stikstofregeling’ opgenomen, op grond waarvan vast staat dat het bestemmingsplan deze bedrijven geen ontwikkelingsruimte biedt, die tot gevolg kan hebben dat de bestaande, overbelaste stikstofdepositie op een Natura 2000-gebied gaat toenemen.

In het bestemmingsplan zijn geen nieuwe bouwlocaties opgenomen.

In verband met inspraak- en vooroverlegreacties en ambtshalve zijn ten opzichte van het voorontwerpplan enkele wijzigingen aangebracht.

De wijzigingen betreffen in hoofdzaak: de ‘stikstofregeling’; de planregeling voor gastransportleidingen en externe veiligheid; de bescherming van cultuurhistorische waarden; aanpassing bestemming van enkele particuliere percelen.

Ter inzage

Van 30 maart 2017 tot en met 10 mei 2017.

Waar

Bij de publieksbalie in het gemeentehuis te Diever. Op afspraak is inzage buiten openingstijden mogelijk.

Digitaal

Het ontwerp bestemmingsplan is in te zien via de website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Zienswijze

Van 30 maart 2017 tot en met 10 mei 2017 kan een ieder zijn of haar zienswijze schriftelijk of mondeling bij de raadkenbaar maken. Een schriftelijke zienswijze dient geadresseerd te worden aan de gemeenteraad van Westerveld, Postbus 50, 7970 AB Havelte. Voor het maken van een mondelinge zienswijze kan een afspraak worden gemaakt via onderstaand telefoonnummer.

Contact

Team Leefomgeving, telefoonnummer 14 0521 .

Naar boven