Bestemmingsplan Landelijk Gebied – Tuinen van Hoogerlust, Muiden

Logo Gooise Meren

Burgemeester en wethouders van de gemeente Gooise Meren maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat de gemeenteraad op 8 maart 2017 bestemmingsplan Landelijk Gebied–Tuinen van Hoogerlust (id:NL.IMRO.1942.BP2016B002002M-va01) gewijzigd heeft vastgesteld ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan dat van 30 juni tot en met woensdag 10 augustus 2016 (6 weken) ter inzage heeft gelegen.

Inhoud van het ontwerpbestemmingsplan

Het bestemmingsplan Landelijk Gebied – Tuinen van Hoogerlust heeft betrekking op een gebied van circa 1,2 hectare aan de zuidzijde van de kern Muiden. Ten noorden van het plangebied ligt de Rijksweg A1 en direct ten noorden loopt een west-oost georiënteerde hoogspanningsverbinding. Direct aangrenzend aan de oostzijde ligt het zorglandgoed Hoogerlust aan de Weesperbinnenweg met ten oosten daarvan de Vecht. Ten noorden en noordwesten ligt de Weesperweg.

Het bestemmingsplan ziet toe op de transformatie van een boomgaard en agrarische gronden tot een volkstuinencomplex. Op het volkstuinencomplex zijn maximaal 80 volkstuinen met op specifiek vastgelegde locaties ca. 60 bergingen, een verenigingsgebouw, parkeervoorzieningen en bijbehorende

paden mogelijk.

Raadplegen van de stukken

Het bestemmingsplan ligt vanaf donderdag 23 maart 2017 tot en met donderdag 4 mei 2017 ter inzage in het gemeentehuis (Brinklaan 35) te Bussum tijdens de reguliere openingstijden. Tevens zijn de stukken in te zien in de bibliotheek (Kazernestraat 10) te Muiden, tijdens de reguliere openingstijden.

Het bestemmingsplan is digitaal in te zien via www.ruimtelijkeplannen.nl (id:NL.IMRO.1942.BP2016B002002M-va01) Ook is het te raadplegen via de website van de gemeente op www.bestuur.gooisemeren.nl onder ‘plannen en projecten’-> ‘Verplaatsing volkstuinen Westbatterij’.

Beroep en voorlopige voorziening

Belanghebbenden die het niet eens zijn met het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan kunnen hiertegen in beroep gaan. Dit kan binnen zes weken na de dag volgend op de dag dat de vaststelling van het bestemmingsplan is bekendgemaakt.

Beroep kan worden ingesteld door:

  • belanghebbenden die zienswijzen hebben ingebracht tegen het ontwerpbestemmingsplan;

  • de wettelijke adviseurs die advies hebben uitgebracht over het ontwerpbestemmingsplan;

  • belanghebbenden die bezwaar hebben tegen wijzigingen in het vastgestelde bestemmingsplan ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan;

  • belanghebbenden die redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijzen hebben ingebracht tegen de ontwerpbestemmingsplan.

     

Het beroepschrift dient u te richten aan de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het is ook mogelijk om digitaal beroep in te stellen via het digitaal loket van deze instantie. Kijk op https://digitaalloket.raadvanstate.nl/ voormeer informatie. Degene die beroep heeft ingesteld kan tevens een verzoek doen voor een voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het beroepschrift moet worden ondertekend en tenminste bevatten: naam en adres van de indiener, dagtekening, omschrijving van het besluit waartegen het beroep zich richt en de gronden van het beroep.

Voor behandeling van uw beroep moet u griffierechten betalen. De kosten van deze griffierechten kunt u opvragen via telefoonnummer (070) 42 64 426.

Het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Indien binnen deze beroepstermijn tevens een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State wordt ingediend, treedt het besluit niet in werking, voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven