Vooraankondiging en terinzagelegging voorontwerpbestemmingsplan Fort Everdingen

Logo Culemborg

Burgemeester en Wethouders van de gemeente Culemborg maken overeenkomstig artikel 1.3.1. van het Besluit ruimtelijke ordening bekend dat het voornemen bestaat om een bestemmingsplan als bedoeld in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening voor te bereiden voor het plangebied Fort Everdingen. Hiervoor is een voorontwerpbestemmingsplan Fort Everdingen opgesteld.

Fort Everdingen ligt op de grens van de gemeenten Vianen en Culemborg en de provincies Utrecht en Gelderland. Het fort is rijksmonument en onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Het complex is circa 9 hectare groot, bestaande uit de fortgracht met aangrenzende gronden en het forteiland met daarop een aantal – grotendeels monumentale – gebouwen.

Voor de herontwikkeling van het fort is een Ruimtelijk Kwaliteitskader opgesteld, dat in dit bestemmingsplan verwerkt is.

Het voorontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken ligt met ingang van 12 januari 2017 tot en met 22 februari 2017 voor een ieder ter inzage op het stadskantoor, Ridderstraat 250 te Culemborg.

De stukken zijn tevens digitaal te raadplegen op www.culemborg.nl, kopje wonen en leven/ bestemmingsplannen en op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl met planidnr. NL.IMRO.0216.BPFortEverdingen-VO01.

Gedurende deze periode kan een ieder schriftelijk of mondeling een reactie inbrengen. Deze kunt u richten aan het college van Burgemeester en Wethouders van Culemborg, Postbus 136, 4100 AC Culemborg. Voor mondelinge reacties kunt u een afspraak maken van een van de medewerkers van de afdeling Stadsontwikkeling, ruimtelijke ordening, telefoonnummer 0345-477700.

Culemborg,11 januari 2017

Burgemeester en wethouders van Culemborg

I:\Culemborg\Stadsontwikkeling\Stadsontwikkeling\mbo\1. Word\Bestemmingsplannen\Fort Everdingen\2. Voorontwerp\Vooraankondiging en terinzagelegging VO.docx

Naar boven