Beheersverordening Lange Weeren

Logo Edam-Volendam

Burgemeester en wethouders van Edam-Volendam maken bekend dat de gemeenteraad op 16 maart 2017 op basis van artikel 3.38 van de Wet ruimtelijke ordening de “Beheersverordening Lange Weeren 2016” (NL.IMRO.0385.BHVLangeWeeren-vg01) heeft vastgesteld. De gemeenteraad heeft bepaald dat gelijktijdig met de inwerkingtreding van deze beheersverordening het voorbereidingsbesluit voor een deel van het buitengebied (kenmerk raadsvoorstel: 40-2016; vastgesteld door de gemeenteraad op 21 april 2016 en in werking getreden op 29 april 2016) voor wat betreft het werkingsgebied van de onderhavige beheersverordening, wordt ingetrokken. Het voorbereidingsbesluit blijft voor het overige deelgebied in werking.

Plangebied

Het plangebied van de beheersverordening bestaat uit een deel van het buitengebied van de gemeente Edam-Volendam, te weten een belangrijk deel van De Lange Weeren.

Doel en inhoud

Een beheersverordening is een alternatief voor een bestemmingsplan. De beheersverordening voorziet in een actueel juridisch-planologisch kader en legt de bestaande planologische situatie en het gebruik vast. De beheersverordening maakt geen nieuwe ruimtelijke ontwikkelingen mogelijk, die al niet eerder waren toegestaan.

Inzien

De vastgestelde beheersverordening, het raadsvoorstel en -besluit zijn als volgt raadpleegbaar:

  • 1.

    Op www.ruimtelijkeplannen.nl;

  • 2.

    Middels de website van de gemeente: www.edam-volendam.nl/bestemmingsplannen; u klikt vervolgens op het kopje “Vastgestelde bestemmingsplannen gebied Edam-Volendam”;

  • 3.

    Bij de sectie omgevingsbeleid van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, Mgr.C. Veermanlaan 1f te Volendam op werkdagen van 8.30-12.30 uur.

Bezwaar/beroep

Het is niet mogelijk om bezwaar dan wel beroep aan te tekenen tegen het raadsbesluit tot vaststelling van de beheersverordening.

Inwerkingtreding

De beheersverordening treedt in werking op de dag na de bekendmaking in het gemeenteblad (https://zoek.officielebekendmakingen.nl/zoeken/gemeenteblad).

Algemene informatie

Indien u vragen heeft, kunt u contact opnemen met een medewerker van de sectie Omgevingsbeleid (tel. 0299 – 398 398).

Naar boven