Verkeersbesluit, instellen parkeergelegenheid voor auto's langs Woudsedijk, Ter Aar

Logo Nieuwkoop

 

Op grond van artikel 18, eerste lid, onder d, van de Wegenverkeerswet 1994 zijn wij, gemeente Nieuwkoop, bevoegd dit verkeersbesluit te nemen.

OVERWEGINGEN TEN AANZIEN VAN HET BESLUIT

Aan de Woudsedijk in Langeraar (Ter Aar) is een nieuw parkeerterrein gerealiseerd. Om te voorkomen dat op dit terrein andere voertuigen of zaken worden geplaatst dan personenauto’s wordt met dit verkeersbesluit bepaald dat er op dit parkeerterrein alleen personenauto’s mogen worden geparkeerd.

 

Vereiste van besluit

Op grond van artikel 15, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer genoemde verkeerstekens, alsmede voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

Motivering

Uit het oogpunt van:

 

het in stand houden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan

het zoveel mogelijk waarborgen van de vrijheid van het verkeer

het voorkomen of beperken van door het verkeer veroorzaakte aantasting van het karakter of van de functie van objecten of gebieden

zoals bedoeld in art. 2 van de Wegenverkeerswet, is het gewenst om voor de nieuwe parkeergelegenheid langs de Woudsedijk in Ter Aar in te stellen dat hier alleen personenauto's mogen parkeren.

Met dit verkeersbesluit wordt beoogd te voorkomen dat er andersoortige voertuigen of aanhangers worden geplaatst op dit terrein waardoor er niet optimaal gebruik gemaakt kan worden van de nieuwe parkeergelegenheid op deze locatie.

Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer is

overleg gepleegd met de door de korpschef van de nationale politie daartoe gemachtigde verkeersadviseur. Deze heeft positief geadviseerd op dit verkeersbesluit.

BESLUITEN

Op grond van vorenstaande overwegingen besluiten burgemeester en wethouders:

  • 1.

    Door het plaatsen van het bord E8 uit bijlage 1 van het Reglement verkeerstekens en verkeersregels 1990 te bepalen dat er op het parkeerterrein aan de Woudsedijk in Ter Aar alleen personenauto’s geparkeerd mogen worden.

  • 2.

    Deze maatregel uit te voeren overeenkomstig bijgevoegde situatieschets.

  • 3.

    Dit verkeersbesluit onmiddellijk in werking te laten treden.

 

Namens burgemeester en wethouders van Nieuwkoop,

   

Sjoerd Dijkstra

Afdelingsmanager Beheer Openbare Ruimte

 

Bezwaar

 

Op grond van artikel 7:1 van de Algemene wet bestuursrecht kunt u tegen dit besluit binnen zes weken na de dag van verzending of uitreiking een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders.

Een bezwaarschrift schorst de werking van het besluit niet.

 

Op grond van artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht kunt u wel de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Postbus 20302, 2500 EH Den Haag, verzoeken een voorlopige voorziening te treffen indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Voorwaarde is wel dat u ook bezwaar hebt gemaakt.

 

Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en moet ten minste bevatten;

  • 1.

    de naam en het adres van de indiener,

  • 1.

    de dagtekening,

  • 1.

    een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en

  • 1.

    de gronden van het bezwaar.

 

Het besluit ligt gedurende een termijn van zes weken ter inzage bij het klantcontactcentrum, Teylersplein 1 te Nieuwveen.

  

Situatieschets

Naar boven