Ontheffing Verordening Ruimte Gedeputeerde Staten van de Provincie Zuid-Holland, bestemmingsplan A. de Graaflaan/Kruisweg BA20140002 gecoördineerd met omgevingsvergunning W20140154 Kruisweg 24 te Woubrugge en Besluit Hogere Grenswaarde Wet Geluidhinder

Logo Kaag en Braassem

Burgemeester en wethouders van Kaag en Braassem maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat de gemeenteraad op 20 februari 2017 het bestemmingsplan A. de Graaflaan/Kruisweg (BA20140002) tezamen met de ontheffing van Gedeputeerde Staten Provincie Zuid-Holland d.d. 27 september 2016 ex artikel 3.2 lid 1 van de Verordening Ruimte 2014 heeft vastgesteld. Voornoemd bestemmingsplan is naar aanleiding van de ingediende zienswijzen gewijzigd vastgesteld.

Het college van burgemeester en wethouders heeft op 7 maart 2017 de bijbehorende omgevingsvergunning (W20140154) verleend zonder inhoudelijke wijzigingen ten opzichte van het ontwerpplan.

De Omgevingsdienst West-Holland heeft namens het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Kaag en Braassem op 25 januari 2017 een besluit genomen om hogere waarden vast te stellen op basis van artikel 110a van de Wet geluidhinder (Wgh), vanwege het wegverkeer op de Kruisweg en op de A. de Graaflaan.

Inhoud van het plan

Het bestemmingsplan BA20140002 is opgesteld op aanvraag en betreft een bestemmingsplanwijziging om de verplaatsing en uitbreiding van de intensieve veehouderij gevestigd aan de A. de Graaflaan 20 te Woubrugge naar de Kruisweg 24 te Woubrugge mogelijk te maken. Op de locatie van de intensieve veehouderij die momenteel gevestigd is aan A. de Graaflaan zal woningbouw plaats vinden.

Gedeputeerde Staten van de provincie Zuid-Holland heeft ten behoeve van het bestemmingsplan A. de Graaflaan/Kruisweg op 27 september 2016 ontheffing ex artikel 3.2 lid 1 van de Verordening Ruimte 2014 verleend voor verplaatsing en de uitbreiding van de intensieve veehouderij naar de Kruisweg 24 te Woubrugge.

De omgevingsvergunning W20140154, voor de activiteiten bouwen, milieubewust handelen, uitweg en uitvoeren werk of werkzaamheden (aanleggen), behorende bij het bestemmingsplan betreft het oprichten van een varkenshouderijbedrijf op het perceel Kruisweg 24 te Woubrugge.

Coördinatiebesluit

Terzake het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning heeft de Gemeenteraad ex artikel 3.30 Wro op 15 december 2014 een coördinatiebesluit genomen inhoudende dat het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning gecoördineerd in procedure worden gebracht.

Besluit Hogere grenswaarde Wet Geluidhinder

Op basis van de Wgh dient bij de vaststelling of herziening van een bestemmingsplan op grond van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) een akoestisch onderzoek te worden verricht, indien dat plan mogelijkheden biedt voor nieuwbouw van woningen of andere geluidgevoelige functies.

In het bestemmingsplan A. de Graaflaan/Kruisweg wordt op de Kruisweg 24, Woubrugge een agrarische bedrijfswoning en op de A. de Graaflaan 20, Woubrugge woningbouw mogelijk gemaakt. Hierbij moet conform de Wgh aandacht worden geschonken aan het wegverkeerslawaai bij de nieuwe woningen.

Ten behoeve van de nieuwe woningen is akoestisch onderzoek uitgevoerd. De conclusie is dat de voorkeurswaarde van 48 dB uit de Wgh vanwege wegverkeerslawaai wordt overschreden. De Omgevingsdienst heeft besloten het besluit hogere waarden vast te stellen vanwege wegverkeerslawaai van maximaal 53 dB voor het perceel Kruisweg in Woubrugge en maximaal 51 dB voor het perceel A. de Graaflaan 20 in Woubrugge. De beschikking is ten opzichte van het ontwerp gewijzigd.

Volledigheidshalve wordt er op gewezen dat het vaststellen van hogere waarden niet betekent dat het verkeer meer geluid mag produceren, maar dat voor een specifiek bouwplan een hogere geluidbelasting op de gevel wordt toegestaan.

Ter inzage

De ontheffing, ligt tezamen met het bestemmingsplan ‘A. de Graaflaan/Kruisweg’ gecoördineerd met de omgevingsvergunning en het besluit hogere grenswaarde met ingang van donderdag 16 maart t/m woensdag 26 april 2017 voor een ieder ter inzage ligt in het gemeentehuis, Westeinde 1 in Roelofarendsveen. Inzage is mogelijk gedurende de openingstijden of op afspraak. Tevens kunt u de ontheffing en het bestemmingsplan inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl met IMRO code NL.IMRO.1884.BPGRAAFL20KRUISW24-VAS1.

Beroep

Vanaf de dag na de dag van terinzagelegging kan gedurende zes weken beroep worden ingesteld tegen bovengenoemde besluiten bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht, alsmede door belanghebbenden die redelijkerwijs niet kunnen worden verweten dat zij niet tijdig hun zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht, alsmede door een ieder voor zover het de aangebrachte wijzigingen betreft.

Op bovengenoemde besluitvorming is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Deze afdeling beperkt het beroepsrecht en stelt striktere eisen aan het beroepschrift. Dit brengt onder meer met zich mee dat alle beroepsgronden in het beroepschrift dienen te worden opgenomen. Tevens kunnen de beroepsgronden na afloop van de beroepstermijn niet meer worden aangevuld.

Het instellen van beroep heeft geen opschortende werking; hiervoor moet een voorlopige voorziening worden aangevraagd. Dit verzoek wordt gericht aan de voorzieningenrechter van de voornoemde afdeling. Een afschrift van het ingediende beroepschrift dient meegezonden te worden.

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan en de verleende omgevingsvergunning treedt in werking op vrijdag 28 april 2017, tenzij voor deze datum een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. In dat geval wordt de inwerkingtreding van betreffende besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met een van onze klantadviseurs, tel. (071) 332 72 72, e-mail info@kaagenbraassem.nl.

Naar boven