Gemeente Raalte, vastgesteld bestemmingsplan‘Wijziging Borgwijk fase 2, partiele herziening nr.1, omgeving Sigmeyer’

Logo Raalte

Burgemeester en wethouders van de gemeente Raalte maken bekend dat de raad van de gemeente Raalte bij besluit van 2 maart 2017 het bestemmingsplan ‘Wijziging Borgwijk fase 2, partiele herziening nr.1, omgeving Sigmeyer’ ongewijzigd heeft vastgesteld.

Deze partiële herziening heeft betrekking op een klein gebiedje ten zuiden van de Sigmeyer in het oostelijk deel van de woonwijk Borgwijk in Luttenberg. Binnen het plangebied mogen maximaal acht woningen gerealiseerd worden, van het type vrijstaand, twee-onder-eenkap en rijwoningen. De vijf rijwoningen zijn al op basis van een omgevingsvergunning vergund en zijn als bestaand recht opgenomen. In totaal worden er ten opzichte van het bestaande planologische kader drie woningen toegevoegd.

Het bestemmingsplan met vaststellingsbesluit en bijbehorende stukken liggen vanaf donderdag 16 maart 2017 tot en met 26 april 2017 ter inzage in de informatiehoek van het gemeentehuis, Zwolsestraat 16 in Raalte.

De stukken zijn elektronisch te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl via de link www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0177.BP20160003-VG01 welke is te vinden op www.raalte.nl. Daarnaast zijn de analoge stukken in te zien in de informatiehoek van het gemeentehuis, Zwolsestraat 16 in Raalte. De bronbestanden zijn beschikbaar op

http://ruimtelijkeplannen.raalte.nl/plannen/NL.IMRO.0177.BP20160003-/NL.IMRO.0177.BP20160003-VG01.

Gedurende voornoemde termijn kan tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, door:

  • belanghebbenden die tijdig een zienswijze ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad hebben ingediend;

  • belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest een zienswijze bij de gemeenteraad in te dienen;

  • iedere belanghebbende die het niet eens is met de wijzigingen die de gemeenteraad ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan heeft aangebracht.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt in werking. Indien gedurende de beroepstermijn met betrekking tot het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan, wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Naar boven