Bestemming Hoensbroek Zuid - Deelgebied Overbroek

Logo Heerlen

Burgemeester en wethouders van Heerlen maken bekend dat de raad van Heerlen bij besluit van 22 februari 2017 het bestemmingsplan 'Hoensbroek Zuid - Deelgebied Overbroek' zoals vervat in de bij dit besluit behorende verbeelding, regels en toelichting met kenmerk NL.IMRO.0917.BP010302W000001-0401 en de ondergrond (o_NL.IMRO.0917.BP010302W000001-0401.dxf) heeft vastgesteld. De raad heeft tevens besloten geen exploitatieplan vast te stellen.

 

Plangebied

Het bestemmingsplan 'Hoensbroek Zuid - Deelgebied Overbroek' is een ontwikkelingsgericht plan. Het plangebied bestaat uit drie deelgebieden:

" Het plandeel waar de ontwikkeling van de 33 woningen plaatsvindt is gelegen aan de noordwest kant van de gemeente Heerlen en wordt begrensd door de spoorlijn Heerlen-Geleen, de Terlindenweg, de Overbroekerstraat en de achterzijde van de woningen gelegen aan Overbroekerf, Julianastraat, Prinsenstraat en de achterzijde van de bedrijven gelegen aan de Verlengde Klinkertstraat.

De twee compensatielocaties bevinden zich elders in de gemeente:

" Het deelgebied Uterweg is gelegen aan de Uterweg, de Oude Brunsummerweg en de Heidserparklaan.

" Het deelgebied Akerstraat-Noord/Kouvenderstraat is gelegen in de oksel van deze twee wegen. Het betreft braakliggende gronden te midden van bestaande bebouwing.

 

Het bestemmingsplan ligt met ingang van 13 maart 2017 gedurende zes weken ter inzage bij de Infobalie in de Publiekshal in het Stadhuis van de gemeente Heerlen, Geleenstraat 27, op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 8.30 tot 14.00 uur en op donderdag van 8.30 tot 20.00 uur.

Het bestemmingsplan (inclusief de bronbestanden) kan tevens digitaal worden ingezien op de gemeentelijke website, via de pagina www.ruimtelijkeplannen.heerlen.nl. Het bestemmingsplan is tevens in te zien via het landelijke portaal www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Beroep

Belanghebbenden die gedurende de termijn van ter inzage legging van het ontwerpbestemmingsplan tijdig hun zienswijze bij de raad kenbaar hebben gemaakt , alsmede belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij dit niet hebben gedaan, kunnen gedurende bovengenoemde termijn van zes weken, beroep instellen.

 

Het beroepschrift moet worden gezonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Degene die beroep instelt kan tevens binnen de genoemde termijn een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Tevens bestaat de mogelijkheid om digitaal beroep in te stellen en een verzoek om voorlopige voorziening in de dienen via https://digitaalloket.raadvanstate.nl. Hiervoor is een elektronische handtekening (DigiD) nodig. Op de genoemde site van de Raad van State staan de exacte voorwaarden vermeld.

 

 

Inwerkingtreding

Het besluit van de raad, en daarmee het bestemmingsplan, treedt daags na afloop van de beroepster-mijn in werking. Indien binnen de gestelde termijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

 

Voor verdere vragen over het bestemmingsplan kunt u contact opnemen met de afdeling REO (tel.nr. 14045).

 

Heerlen, 9 maart 2017

Burgemeester en wethouders van Heerlen

Naar boven