Vastgesteld bestemmingsplan Nieuwestraat 88a

Logo Strijen

Burgemeester en wethouders van de gemeente Strijen maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 21 februari 2017 het bestemmingsplan Nieuwestraat 88a gewijzigd heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan heeft betrekking op het perceel Nieuwestraat 88a in Strijen. Op dit perceel worden de aanwezige kassen en een gedeelte van de aanwezige bedrijfsbebouwing gesloopt. In ruil daarvoor maakt het bestemmingsplan de bouw van één extra woning op het perceel Nieuwestraat 88a mogelijk.

Wijzigingen

Het bestemmingsplan is gewijzigd ten opzichte van het eerder ter inzage gelegen ontwerp bestemmingsplan. Eén wijziging betreft het opnemen van een voorwaardelijke verplichting in de bestemmingsplanregels  waarmee wordt vastgelegd dat de bouw van één extra woning uitsluitend mogelijk wordt gemaakt in ruil voor de sloop van de kassen en een gedeelte van de bedrijfsbebouwing op het perceel. Ook is de tekst over het Waterbeheerplan in de toelichting van het bestemmingsplan geactualiseerd.

Ter inzage legging stukken

Het  (gewijzigd) vastgestelde bestemmingsplan Nieuwestraat 88a, de bijbehorende stukken en het vaststellingsbesluit liggen vanaf maandag 13 maart 2017 gedurende 6 weken (tot 24 april 2017) voor een ieder van maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 12.00 uur ter inzage bij het bureau Ruimtelijke Ordening, Wonen en Milieu in het gemeentehuis. Op afspraak is het mogelijk op een ander moment binnen kantoortijden de stukken in te zien.

U kunt het bestemmingsplan ook raadplegen via de website: www.ruimtelijkeplannen.nl onder identificatiecode NL.IMRO.0617.BPNSTR88A-VG01. Tevens kunt u nadere informatie vinden op onze website: www.strijen.nl, onder wonen en leven, bouwen en verbouwen, bestemmingsplannen, Nieuwestraat 88a.

Beroep

Tegen het besluit van de gemeenteraad tot het gewijzigd vaststellen van het bestemmingsplan kunnen belanghebbenden gedurende bovengenoemde ter inzage termijn van 6 weken schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het beroep kan uitsluitend worden ingediend door een belanghebbende:

  • 1.

    die tijdig een zienswijze tegen het ontwerp bestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar gemaakt heeft;

  • 2.

    die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om een zienswijze tegen het ontwerp bestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar te maken;

  • 3.

    die bezwaar heeft tegen de wijzigingen die ten aanzien van het ontwerp bestemmingsplan zijn aangebracht.

 

Het beroepschrift moet worden ondertekend en bevat in elk geval de naam en adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht, een kopie van het besluit en de gronden van het beroep (waarom gaat u in beroep). 

       

Voorlopige voorziening

Ook kan degene die beroep heeft ingesteld een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Een verzoek om voorlopige voorziening moet dezelfde gegevens bevatten als het beroepschrift. Daarnaast moet u aangeven welk spoedeisend belang er is om de werking van het bestemmingsplan te schorsen.

 

Voor zowel het indienen van een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening zijn griffierechten verschuldigd.

 

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Strijen, 10 maart 2017

Burgemeester en wethouders van Strijen;

namens hen,

het hoofd van de sector Wonen en Werken,

J. de Pee

Naar boven