Bestemmingsplan ongewijzigd vastgesteld Fietsbrug Ritsumasyl

Logo Menameradiel

Burgemeester en wethouders van de gemeente Menameradiel maken bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 2 maart 2017 het bestemmingsplan Fietsbrug Ritsumasyl heeft vastgesteld.

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ligt met ingang van 13 maart 2017 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage. U kunt het plan bekijken via www.menameradiel.nl. Onder het kopje ‘bestemmingsplannen’ en vervolgens ‘bestemmingsplannen in procedure’ vindt u een rechtstreekse link naar de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.

U kunt het plan tijdens openingstijden ook inzien bij de centrale balie van het gemeentekantoor in Menaam.

Omschrijving bestemmingsplan

In de plannen voor de gebiedsinrichting rondom de Haak om Leeuwarden is bepaald dat er een nieuwe fietsoversteek komt over het Van Harinxmakanaal, op een nader te bepalen plaats tussen Deinum en Ritsumasyl. Gekozen is hiervoor de bestaande brug in de Hegedyk, ten zuiden van Ritsumasyl te gebruiken. Deze heeft geen functie meer voor het autoverkeer en is technisch afgeschreven. De nieuwe fietsbrug komt op dezelfde plaats als de huidige brug, zodat van de bestaande toeritten en taluds gebruik gemaakt kan worden. De brug zelf wordt volledig nieuw en het gaat om een beweegbare brug die op vrijwel dezelfde hoogte als de huidige brug komt te liggen. In het bestemmingsplan Fietsbrug Ritsumasyl is deze brug planologisch mogelijk gemaakt.

Omschrijving plangebied

Het plangebied van dit bestemmingsplan valt samen met de bestaande brug in de Hegedyk ten zuiden van Ritsumasyl, met een strook ter linker en ter rechterzijde. Het plan bestaat uit een plantoelichting, bijlagen, regels en een verbeelding.

Rechtsbescherming

Tegen het besluit van de gemeenteraad kan beroep worden ingesteld door:

  • -

    degenen die eerder een ontvankelijke zienswijze hebben ingediend;

  • -

    belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest binnen de daartoe gestelde termijn een ontvankelijke zienswijze in te dienen;

  • -

    een ieder, alleen voor zover het betreft de wijzigingen in het bestemmingsplan zoals hierboven opgesomd.

In alle gevallen geldt dat het beroepschrift binnen zes weken vanaf 2 maart 2017 moet worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Een beroepschrift moet worden ondertekend en dient tenminste te bevatten de naam en adres van de indiener, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep zich richt, alsmede de gronden van beroep. Het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen deze termijn in samenhang met het beroepschrift tevens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Naar boven