Ontwerp Omgevingsvisie Noordwijk 2030, ontwerp planMER en ontwerp Passende Beoordeling ter inzage

Logo Noordwijk

Het college van burgemeester en wethouders van Noordwijk maakt, overeenkomstig artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening bekend, dat er een Omgevingsvisie is voorbereid.

Het college van burgemeester en wethouders maakt daarnaast bekend dat de ontwerpen van de Omgevingsvisie Noordwijk 2030, de planMER en de Passende Beoordeling zijn vrijgegeven voor inspraak.

Tegelijkertijd wordt de onafhankelijke commissie MER gevraagd om advies uit te brengen.

Inhoud

Om aan te geven hoe Noordwijk zich verder zou moeten ontwikkelen richting 2030 stellen we een Omgevingsvisie op. Daarin willen we een wenkend perspectief bieden om de komende 13 jaar aan te werken: Noordwijk, energieke zeven sterren kustgemeente. Met iedereen die hart heeft voor Noordwijk. Samen willen we kansen benutten vanuit nieuwe trends, inzichten en beleidskaders. De wereld om ons heen verandert snel, ingrijpend en onomkeerbaar. Wij willen niet stilzitten en wachten tot de toekomst ons overkomt. Integendeel, energiek gaan we daaraan zelf vorm geven. De gemeente wil en kan het niet alleen. Daarom is de Omgevingsvisie ook een uitnodiging aan inwoners, ondernemers en organisaties om mee te denken. De Omgevingsvisie biedt ruimte aan inwoners, ondernemers en instellingen. Zij worden uitgenodigd om initiatieven te ontwikkelen die de zeven sterren van Noordwijk laten stralen. Zo maken we samen de toekomst van Noordwijk!

Ter inzage

De ontwerp Omgevingsvisie, ontwerp planMER en ontwerp Passende Beoordeling liggen met ingang van woensdag 8 maart tot en met dinsdag 18 april 2017 ter inzage. De genoemde documenten zijn in te zien:

  • 1.

    in het gemeentehuis aan de Voorstraat 42;

  • 2.

    via de website www.noordwijk.nl, door aan linkerzijde onder het kopje ‘Actueel’ te klikken op ‘Omgevingsvisie 2030’;

  • 3.

    via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl met de plancodering: NL.IMRO.0575.OmgvisieNoordwijk-ON01.

Informatieavond

Op dinsdag 28 maart 2017 wordt een informatieavond over de Omgevingsvisie georganiseerd in het Northgo College aan de Duinwetering 107. De avond duurt van 19.30 tot 22.07 uur. De avond start met presentaties over de stukken die ter visie liggen. Daarna is er gelegenheid om in een informelere setting vragen te stellen aan de verschillende medewerkers en bestuurders. We nodigen u van harte uit voor deze avond.

Zienswijze indienen

Gedurende de bovengenoemde termijn van zes weken dat de ontwerp Omgevingsvisie, ontwerp planMER en ontwerp Passende Beoordeling ter inzage liggen, kan een ieder - bij voorkeur schriftelijk - een zienswijze naar voren brengen bij de gemeenteraad. Het is ook mogelijk mondeling een zienswijze naar voren te brengen.

Uw schriftelijke zienswijze dient u te richten aan de gemeenteraad van Noordwijk, Postbus 298, 2200 AG te Noordwijk, onder vermelding van ‘zienswijze ontwerp Omgevingsvisie’. Als u gebruik wilt maken van de mogelijkheid om een mondelinge zienswijze naar voren te brengen, dan kunt u binnen de bovengenoemde termijn van zes weken een afspraak maken met de heer M. van Veen of B. Dercksen via T 071 - 36 60 000.

Het is ook mogelijk een zienswijze per e-mail in te dienen. Het e-mailadres hiervoor is: omgevingsvisie@noordwijk.nl

Voor een in te dienen zienswijze geldt dat gemotiveerd moet worden aangegeven op welke onderdelen de zienswijze betrekking heeft.

Naar boven