Vastgesteld bestemmingsplan en besluit hogere waarden geluid voor de ontwikkellocatie die in dit bestemmingsplan is gelegen, Wattstraat 64-68, Zoetermeer

Logo Zoetermeer

STEDELIJKE ONTWIKKELING

 

Vastgesteld bestemmingsplan Wattstraat 64-68 en besluit hogere waarden geluid voor de ontwikkellocatie die in dit bestemmingsplan is gelegen

 

Burgemeester en wethouders van Zoetermeer maken ingevolge artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening (Wro) en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) bekend, dat de gemeenteraad op 13 februari 2017 het bestemmingsplan Wattstraat 64-68ongewijzigd heeft vastgesteld. Daarbij heeft de gemeenteraad tevens besloten om op grond van artikel 6.12 Wro geen exploitatieplan vast te stellen.

 

Ook maken burgemeester en wethouders bekend dat zij op 10 januari 2017 het besluit hogere waarden geluid hebben vastgesteld voor de ontwikkellocatie die in dit bestemmingsplan is gelegen.

 

Het raadsbesluit tot vaststelling van het bestemmingsplan Wattstraat 64-68 en het besluit hogere waarden geluid voor de ontwikkellocatie die in dit bestemmingsplan is gelegen, liggen met de bijbehorende stukken met ingang van 2 maart ter inzage bij de Omgevingsbalie aan de Duitslandlaan 440 te Zoetermeer.

Ook zijn de stukken digitaal te raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Toelichting bestemmingsplan

Dit bestemmingsplan gaat over het gebouw van de Evangelische Gemeente Parousia Zoetermeer. Parousia wil in hun gebouw een kinderdagverblijf mogelijk maken.

De gemeente vindt dat goed en heeft daarom meegewerkt aan dit bestemmingsplan.

Als Parousia vertrekt uit het pand, moet het kinderdagverblijf ook stoppen.

 

Toelichting besluit hogere waarden geluid

Omdat het plangebied is gelegen in de buurt van de Oostweg en de Franklinstraat en een kinderdagverblijf een geluidgevoelige functie is, moest er een akoestisch onderzoek worden gedaan. Hieruit bleek dat de voorkeurswaarden uit de Wet geluidhinder worden overschreden. Het college van burgemeester en wethouders kan hogere waarden toestaan op basis van het Hogere waarden beleid van de gemeente Zoetermeer. De gemeten hogere waarden vallen binnen de grenzen van dit beleid. Het college van burgemeester en wethouders hebben bij besluit van 10 januari 2017 hogere waarden voor het kinderdagverblijf vastgesteld. Hierbij zijn aanvullende voorwaarden opgenomen.

 

Instellen van beroep

Met ingang van 3 maart 2017 bestaat gedurende zes weken de mogelijkheid beroep in te stellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Deze mogelijkheid staat open voor belanghebbenden die tijdig hun zienswijzen ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan hebben ingediend, dan wel kunnen aantonen dat zij daartoe redelijkerwijs niet in staat zijn geweest.

 

Ook tegen het besluit hogere waarden geluid voor de ontwikkellocatie die in het bestemmingsplan Wattstraat 64-68 is gelegen bestaat de mogelijkheid om met ingang van 3 maart 2017 gedurende zes weken beroep in te stellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Deze mogelijkheid staat open voor belanghebbenden die tijdig hun zienswijzen ten aanzien van het ontwerpbesluit hogere waarden geluid voor ontwikkellocaties die in dit bestemmingsplan zijn gelegen, hebben ingediend, dan wel kunnen aantonen dat zij daartoe redelijkerwijs niet in staat zijn geweest.

 

Verder kan met ingang van 3 maart 2017 gedurende zes weken door belanghebbenden beroep worden ingesteld tegen het besluit om op grond van artikel 6.12 Wro geen exploitatieplan vast te stellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Beroepschriften moeten worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

 

Het beroepschrift moet worden ondertekend en dient tenminste te bevatten:

  • a.

    uw naam en adresgegevens;

  • b.

    de dagtekening;

  • c.

    een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht;

  • d.

    de redenen waarom u zich niet met het besluit kan verenigen.

 

Verzoek om voorlopige voorziening

Degene die beroep heeft ingesteld kan een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan, het besluit om geen exploitatieplan vast te stellen en het besluit hogere waarden geluid treden in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij gedurende die termijn naast het instellen van beroep ook een voorlopige voorziening is gevraagd. In dat geval treedt het besluit niet in werking tot op dat verzoek is beslist.

 

Een verzoek om voorlopige voorziening moet worden gericht aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

 

Griffierecht

Voor het instellen van beroep of het aanvragen van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd. Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met de Raad van State, telefoonnummer 070-4264426.

 

Informatie en inzien van het besluit met bijbehorende stukken

Heeft u naar aanleiding van deze publicatie een vraag of wilt u het besluit met bijbehorende stukken inzien, dan kunt u terecht bij de Omgevingsbalie aan de Duitslandlaan 440 te Zoetermeer. U moet hiervoor eerst een afspraak maken door een digitaal afspraakformulier in te vullen via de website van de gemeente Zoetermeer

https://afspraakmaken.zoetermeer.nl/date-and-time. Voor het maken van een afspraak of een mondelinge toelichting kunt u bellen naar telefoonnummer 14 079.

 

Deze publicatie is digitaal raadpleegbaar op de website van de gemeente Zoetermeer:

www.zoetermeer.nl/bestemmingsplanwattstraat64-68

 

Het raadsbesluit tot vaststelling van het bestemmingsplan is met bijbehorende stukken digitaal raadpleegbaar op:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0637.BP00058-0003

 

De bronbestanden zijn beschikbaar gesteld op:

http://ro.zoetermeer.eu/plannen/NL.IMRO.0637.BP00058-/NL.IMRO.0637.BP00058-0003/NL.IMRO.0637.BP00058-0003

 

 

Zoetermeer, 2 maart 2017

 

Burgemeester en wethouders van Zoetermeer,

 

De secretaris, De burgemeester

 

drs. H.M.M. Koek Ch.B. Aptroot

 

Naar boven