Gemeente Elburg

Logo Elburg

Aanwijzing percelen gelegen aan de Broeklandstraat te Elburg

(op basis van artikel 3 van de Wet voorkeursrecht gemeenten)

De raad van de gemeente Elburg maakt op grond van artikel 7, lid 1 van de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) bekend dat zij op 6 maart 2017 heeft besloten om 4 percelen, gelegen aan de Broeklandstraat te Elburg aan te wijzen als gronden waarop de artikelen 10 tot en met 24, en 26 van de Wvg van toepassing zijn.

Ligging, huidig gebruik en toegedachte bestemming

De percelen zijn kadastraal bekend gemeente Elburg, Sectie E, nrs. 164, 165, 480 en 481 en gelegen aan de Broeklandstraat te Elburg. De bij de aanwijzing betrokken percelen zijn opgenomen in een bestemmingsplan, Bedrijventerrein Broeklanden 2015. De aangewezen percelen zijn in gebruik als agrarische grond. De aangewezen percelen hebben de bestemming ‘Groen’ en ‘Bedrijventerrein – Uit te werken’, bestemd voor o.a. bedrijfsdoeleinden; verkeersdoeleinden en parkeerdoeleinden; nutsvoorzieningen, groenvoorzieningen en andere tot de bedrijfsvoering behorende voorzieningen.

Inwerkingtreding

Dit besluit treedt in werking op 8 maart 2017.

Ter inzage legging

Het besluit van de gemeenteraad en bijbehorende stukken, bevattende de kadastrale kaart en een lijst met daarop de kadastrale aanduiding van de in de aanwijzing opgenomen percelen, de grootte, alsmede de naam van de eigenaar, en overige relevante gegevens, ligt met ingang van 8 maart 2017 gedurende zes weken voor een ieder kosteloos ter inzage in het gemeentehuis te Elburg, themabalie vergunningen. U kunt hiervoor een afspraak maken via afspraak.elburg.nl of via de gemeentelijke website. U kunt ook telefonisch een afspraak maken via 0525-688688.Tevens kunnen de stukken worden geraadpleegd via de gemeentelijke website: www.elburg.nl, onder Bekendmakingen; Bestemmingsplan. Tegen betaling zijn kopieën of afdrukken van de stukken verkrijgbaar.

Gevolgen

Het besluit van de gemeenteraad treedt in werking één dag na publicatie in de Staatscourant; te weten op 8 maart 2017. Het besluit heeft onder andere tot gevolg dat de aanbiedingsplicht als bedoeld in artikel 10 van de Wvg van toepassing is verklaard. De aanbiedingsplicht houdt in dat de eigenaar van de aangewezen grond, wanneer hij zijn eigendom wil verkopen, dit eerst aan de gemeente Elburg te koop moeten aanbieden, alvorens verkoop aan een ander mogelijk is. De eigenaar ontvangt één dezer dagen afzonderlijk bij aangetekende brief bericht over de inhoud van het besluit en de gevolgen hiervan.

Bezwaar, beroep en voorlopige voorziening

Belanghebbenden kunnen bezwaar maken tegen het raadsbesluit. Belanghebbenden die er voor gekozen hebben reeds bezwaar te maken tegen het besluit van burgemeester en wethouders tot voorlopige aanwijzing hoeven dat niet nog een keer te doen, immers hun bezwaarschrift wordt, zodra het besluit van de gemeenteraad tot aanwijzing in werking is getreden, op grond van artikel 6, lid 3 Wvg aangemerkt als te zijn gericht tegen het besluit van de raad tot (definitieve) aanwijzing. Met deze regeling wordt voorkomen dat belanghebbenden twee maal bezwaar dienen te maken. Het maken van bezwaar schorst de werking van het besluit niet.

Degene die een bezwaarschriftheeft ingediend kan tevens een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening indienen bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Gelderland, afdeling Bestuursrecht, postbus 9030, 6800 AM Arnhem. De voorzieningenrechter zal de verzoeker alleen ontvankelijk verklaren, indien daarbij een spoedeisend belang kan worden aangetoond.

Elburg, 7 maart 2017.

De raad van de gemeente Elburg

Naar boven