Bekendmaking “Julialaantje (naast) 1”

Logo Rijswijk

Definitieve omgevingsvergunning

Burgemeester en wethouders van Rijswijk maken bekend dat zij op 17 februari 2017 een omgevingsvergunning hebben verleend voor het bouwen van een woning op het adres Julialaantje, naast huisnummer 1. Omdat het bouwplan niet past in het geldende bestemmingsplan is deze omgevingsvergunning voorbereid met de uitgebreide procedure als bedoeld in artikel 2.12 eerste lid sub a onder 3º van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo). Hiervoor was een Verklaring van Geen Bedenkingen (VVGB) van de gemeenteraad nodig. De ontwerp-VVGB is door de gemeenteraad afgegeven op 13 december 2016.

De omgevingsvergunning is voorbereid volgens afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht. Dat betekent dat de ontwerp-omgevingsvergunning, samen met de bijbehorende ontwerp-VVGB, gedurende 6 weken ter inzage hebben gelegen. Dit was van vrijdag 30 december 2016 tot en met donderdag 9 februari 2017. Tijdens deze periode zijn geen zienswijzen ingediend.

De definitieve omgevingsvergunning is dan ook ongewijzigd gebleven ten opzichte van de ontwerp-omgevingsvergunning. Hiermee wordt (conform het raadsbesluit over de ontwerp-VVGB van 13 december 2016) de VVGB nu geacht definitief te zijn.

Beroepstermijn

De relevante stukken liggen vanaf vrijdag 24 februari tot en met donderdag 6 april 2017 ter inzage (de beroepstermijn). Analoge stukken liggen ter inzage bij de balie publieksvoorlichting in de hal van het Stadhuis, Bogaardplein 15 te Rijswijk. De balie is op werkdagen geopend van 08.30 uur tot 14.00 uur en op donderdag ook van 17.00 uur tot 19.00 uur. Tevens kunt u de stukken bekijken op de gemeentelijke website www.rijswijk.nl en op www.ruimtelijkeplannen.nl. Zoekt u in dat laatste geval op het volgende identificatienummer (IDN): NL.IMRO.0603.ovjulialaantje1a-VA01.

Beroep tegen de omgevingsvergunning en VVGB

Een belanghebbende die aantoont dat hij of zij redelijkerwijs niet in staat is geweest om gedurende de terinzagelegging van de ontwerp-omgevingsvergunning en/of ontwerp-VVGB een zienswijze in te dienen, kan gedurende de beroepstermijn beroep instellen bij de Rechtbank ’s-Gravenhage, postbus 20302, 2500 EH ’s-Gravenhage. Een beroepschrift dient de gronden van beroep en het kenmerk van het besluit tegen welke het zich richt te bevatten. Verder dient het beroepschrift te worden gedateerd en te worden voorzien van naam, adres en handtekening van de belanghebbende.

Bij een spoedeisend belang kunt u een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, Den Haag.

Het is voor burgers ook mogelijk om een beroep of een verzoek om voorlopige voorziening digitaal bij de Raad van State in te dienen via het Digitaal loket (https://digitaalloket.raadvanstate.nl/). Voor het digitaal verzenden van het verzoek om voorlopige voorziening moet u beschikken over DigiD.

Rijswijk, 23 februari 2017

Burgemeester en wethouders,

drs. M.J. Bezuijen , burgemeester

dhr. W. van der Giessen, secretaris ( wnd )

Naar boven