Verkeersbesluit VB 17-3 Instellen parkeerverbod Parallelweg nabij Fort Altena te Werkendam

Logo Werkendam

 

Burgemeester en wethouders van Werkendam,

Op grond van artikel 18, eerste lid, onder d, van de Wegenverkeerswet 1994 en op grond van het collegebesluit van 29 juni 2010, ben ik bevoegd dit verkeersbesluit te nemen.

Vereiste van besluit:

Op grond van artikel 15, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer genoemde verkeerstekens, alsmede voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

Overwegende:

  • Dat de Parallelweg een smalle weg is;

  • Dat geparkeerde auto’s aan de Parallelweg tegenover de uitgang van Fort Altena de doorgankelijkheid van de weg negatief beïnvloeden;

  • Dat lijndiensten en landbouwverkeer gebruik maken van de Parallelweg;

  • Dat lijndiensten en landbouwverkeer moeten uitwijken indien er voertuigen op de weg geparkeerd staan;

  • Dat dit voor gevaarlijke situaties zorgt;

  • Dat voertuigen komende vanaf het parkeerterrein van Fort Altena, geen goed zicht hebben indien er aan de overzijde van de uitrit op de weg voertuigen geparkeerd staan;

  • Dat er openbare parkeervoorzieningen aanwezig zijn nabij de locatie Tol oostzijde;

  • Dat overeenkomstig het bepaalde in artikel 24 van het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer (BABW) over dit besluit overleg heeft plaatsgevonden met de betrokken korpschef vertegenwoordigt door de heer H.G.M. (Harrie), Senior Gebiedsgebonden Politie Verkeersadviseur Eenheden Hart van Brabant en de Baronie van de politie Midden- en West-Brabant,, wiens advies onder aan dit besluit is weergegeven;

  • Dat het betrokken weggedeelte gelegen is buiten de bebouwde kom en in beheer is bij de gemeente Werkendam.

Belangenafweging artikel 2 WVW

Van de in artikel 2 eerste en tweede lid, van de Wegenverkeerswet 1994 genoemde belangen, liggen de volgende belangen ten grondslag aan dit besluit:

  • Het beschermen van weggebruikers en passagiers

  • Het zoveel mogelijk waarborgen van de vrijheid van het verkeer.

Besluiten :

  • 1.

    Uit het oogpunt van het in stand houden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan en het zoveel mogelijk waarborgen van de vrijheid van het verkeer is besloten tot het instellen van een parkeerverbod aan de Parallelweg te Sleeuwijk door het plaatsen van de verkeerstekens E1 van bijlage 1 van het RVV1990 volgens de bij dit besluit horende tekening met kenmerk VB 17-3  Parallelweg te Werkendam;

  • 2.

    Dit besluit te publiceren in de Staatscourant en voor iedereen in de periode van 23 februari 2017 6 weken ter inzage te leggen bij het Klantcontactcentrum van  het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 te Werkendam.

Mededelingen

Bezwaar:

Ingevolge de bepalingen van de Algemene wet bestuursrecht kan, binnen zes weken na datum van publicatie, een bezwaarschrift tegen dit besluit worden ingediend bij het College van burgemeester en wethouders van Werkendam, Postbus 16, 4250 DA Werkendam.

Het bezwaarschrift dient te zijn ondertekend en tenminste te bevatten: naam en adres van indiener; de dagtekening; een omschrijving van het besluit waartegen uw bezwaar is gericht en de gronden van uw bezwaar. Wanneer u zich door een derde laat vertegenwoordigen, verzoeken wij u tevens te vermelden de naam, het volledige adres en het telefoonnummer van deze persoon.

Voorlopige voorziening

Het indienen van een bezwaarschrift heeft geen schorsende werking. In geval van onverwijlde spoed kunt u een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzieningenrechter van de Arrondissementsrechtbank Breda, sector Bestuursrecht, Postbus 90006, 4800 RA Breda. Een dergelijk verzoek dient vergezeld te gaan van een kopie van het bezwaarschrift. Voor het indienen van een dergelijk verzoek wordt een griffierecht geheven.

 

 

Naar boven