Vaststelling gewijzigd bestemmingsplan landgoed Oud Leeuwenhorst en Vaststelling hogere grenswaarden

Logo Noordwijkerhout

 

 

 

 

 

 

 

 

Burgemeester en wethouders van de gemeente Noordwijkerhout maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat de gemeenteraad op 26 januari 2017 het bestemmingsplan Landgoed Oud Leeuwenhorst zowel digitaal als analoog gewijzigd heeft vastgesteld. Tevens is besloten om geen exploitatieplan ex artikel 6.12 lid 1 Wro vast te stellen.

 

Met de gewijzigde vaststelling is er een aanpassing gedaan op de verbeelding en in de toelichting, te weten:

  • Op de verbeelding is de dubbelbestemming “Waterstaat” beperkt worden tot de kern- en beschermingszone van de waterkeringen;

  • In de toelichting in paragraaf 7.7. en 7.8. zal expliciet aandacht worden besteed aan de externe veiligheidsaspecten van de aardgasleiding die 9 meter ten zuidoosten van het plangebied ligt.

 

De wijzigingen in het bestemmingsplan zijn ook opgesomd in het raadsbesluit en de bijbehorende bijlagen die zijn gevoegd bij de ter inzage liggende stukken.

 

Hogere grenswaarden

In het bestemmingsplan Landgoed Oud Leeuwenhorst wordt de realisatie van een nieuw landgoed met een landhuis met maximaal drie wooneenheden, de verplaatsing van een woning en de realisatie van een extra ruimte-voor-ruimte woning mogelijk gemaakt. Voor deze ontwikkelingen is er in dit kader een akoestisch onderzoek verricht.

 

Gebleken is dat de voorkeurgrenswaarde van 48 dB ten aanzien van het wegverkeerslawaai van de Provinciale weg/ N206 op de locatie van één woning wordt overschreden. De maximale ontheffings-waarde van 63 dB voor wegverkeerslawaai wordt echter niet overschreden. Dit is de reden dat er hogere grenswaarde kan worden verleend.

 

Burgemeester en wethouders hebben ten behoeve van bovengenoemd bestemmingsplan bij besluit van 13 december 2016 hogere grenswaarde ten gevolge van het wegverkeerslawaai als bedoeld in artikel 83 e.v. van de Wet geluidhinder vastgesteld voor één woning binnen het plangebied.

 

Procedure

Het bestemmingsplan, het raadsbesluit inclusief bijlagen en het besluit ter vaststelling hogere grenswaarden liggen vanaf woensdag 1 maart a.s. voor een periode van 6 weken, gedurende openingstijden voor iedereen ter inzage bij de publieksbalie van het gemeentehuis.

Het vastgestelde bestemmingsplan Landgoed Oud Leeuwenhorst (NL.IMRO.0576.BP201400029-0003) is digitaal beschikbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Beroep

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan tegen het besluit van de gemeenteraad inzake de vaststelling van het bestemmingsplan en/of de besluiten hogere grenswaarde beroep in worden gesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

 

Beroep kan worden ingesteld door:

  • een belanghebbende die tijdig een zienswijze heeft ingediend bij de gemeenteraad;

  • een belanghebbende voor zover het een wijziging betreft die bij de vaststelling in het bestemmingsplan is aangebracht;

  • een belanghebbende die kan aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest tijdig zienswijze in te dienen tegen het ontwerpbestemmingsplan of het ontwerpbesluit hogere grenswaarde.

 

Indien beroep is ingesteld, kan tevens een verzoek om een voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak.

 

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking. Indien gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State dan wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op dat verzoek is beslist.

 

Naar boven