Gemeente Beesel - Vooraankondiging herziening “Bestemmingsplan bebouwde gebieden” en bestemmingsplan “Buitengebied”

Logo Beesel

Vooraankondiging “Herziening bestemmingsplan Bebouwde gebieden” en “bestemmingsplan Buitengebied”

Burgemeester en wethouders van Beesel maken ingevolge artikel 1.3.1. van het Besluit ruimtelijke ordening bekend, dat een herziening van het bestemmingsplan “Bebouwde gebieden” (veegplan en schrappen woningbouwlocaties) wordt voorbereid alsmede een herziening van het bestemmingsplan “ “Buitengebied” (schrappen van woningbouwlocaties). Bij deze herziening van bestemmingsplannen is er sprake van ruimtelijke ontwikkelingen.

Aanleiding voor deze bestemmingsplan herzieningen:

Op 15 december 2014 heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan Bebouwde Gebieden vastgesteld. Tijdens het gebruik van dit bestemmingsplan is gebleken, dat er een aantal omissies in het bestemmingsplan zitten en een aantal regels heroverweging behoeven. Ook dient de verbeelding te worden aangepast.

Daarnaast heeft de gemeenteraad op 9 mei 2016 de Structuurvisie Wonen Regio Noord-Limburg vastgesteld alsmede de Woonvisie gemeente Beesel 2016-2022. In de Structuurvisie Wonen is een regionaal actieprogramma opgenomen. Een van de actiepunten uit de Structuurvisie Wonen Regio Noord-Limburg is dat in gemeenten, waar een overschot aan woningbouwlocaties is, dit aantal met 40% van het overschot wordt teruggebracht voor het jaar 2020. Dit geldt ook voor de gemeente Beesel. Dit actiepunt is overgenomen in de Woonvisie gemeente Beesel 2016-2020. Om dit actiepunt te realiseren is een wijziging van het “bestemmingsplan bebouwde gebieden ’noodzakelijk alsmede wijziging van het “bestemmingsplan Buitengebied”.

Doel van de wijziging is het volgende: 1. De omissies in het bestemmingsplan Bebouwde Gebieden herstellen 2. Het overschot aan onbenutte woningbouwlocaties overeenkomstig de Structuurvisie Wonen Regio Noord-Limburg en de Woonvisie gemeente Beesel 2016-2022 voor 2020 met tenminste 40% terug te brengen door er een andere bestemming aan te geven.

Geen stukken ter inzage.  Er liggen nog geen stukken betreffende het voornemen tot herziening van de bestemmingsplannen ter inzage. Er is op dit voornemen nog geen gelegenheid zienswijzen naar voren te brengen bij burgemeester en wethouders. Er zijn nog geen onafhankelijke instanties in de gelegenheid om advies uit te brengen over dit voornemen tot herziening van de bestemmingsplannen.

Beesel, 6 februari 2017

Naar boven