Ontwerpbestemmingsplan Beltrum, ABCTA-terrein 2017

Logo Berkelland

Er is een nieuw bestemmingsplan voor het gebied rondom het voormalige ABCTA-terrein in Beltrum. Het gaat hier om het gebied dat globaal begrensd wordt door de Mr. Nelissenstraat, de Zuivelstraat en de Hoornhorststraat. Na verplaatsing van landbouwmechanisatiebedrijf Wolterinck BV, transportbedrijf Groot Zevert en landbouwcoöperatie For Farmers naar elders, is het gebied beschikbaar voor woningbouw.

In 2012 zijn de voormalige bedrijfsgebouwen gesloopt, is de bodem van de bouwlocatie gesaneerd en is de ondergrondse en bovengrondse infrastructuur aangelegd. In totaal kunnen 22 woningen worden gebouwd. Hiervan zijn er inmiddels 11 gerealiseerd.

Inzage

Het ontwerpbestemmingsplan met de bijlagen ligt ter inzage van 22 februari tot en met 4 april 2017 in de Publiekswinkel, Marktstraat 1 in Borculo.

Deze publicatie, het ontwerpbestemmingsplan en de bijlagen kunt u ook vinden op de gemeentelijke website www.gemeenteberkelland.nl, onder ‘Bestemmingsplannen’ en ‘Ter inzage’. U kunt het ontwerpbestemmingsplan en de bijlagen ook bekijken via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Het identificatienummer van het plan is NL.IMRO.1859.BPBTM20170001-0010.

Zienswijze

Binnen deze termijn van zes weken kan iedereen zijn mening geven over het ontwerpbestemmingsplan. Dit heet het indienen van zienswijzen. U kunt schriftelijk zienswijzen indienen door een brief te sturen naar de gemeenteraad van Berkelland, Postbus 200, 7270 HA in Borculo. Voor het indienen van mondelinge zienswijzen kunt u contact opnemen met de heer J.P.M. Franck, telefoon 0545–250 250.

U kunt later alleen beroep instellen tegen het besluit van de gemeenteraad tot het vaststellen van het bestemmingsplan als u op tijd zienswijzen heeft ingediend tegen het ontwerpbestemmingsplan.

Naar boven