Vastgesteld bestemmingsplan Kernen Buren, tweede herziening reparatie Prinses Marijkelaan 32-32a

Logo Buren

De gemeenteraad van Buren stelde op 19 januari 2016 het bestemmingsplan ‘’Kernen Buren, tweede herziening reparatie Prinses Marijkelaan 32-32a’’ ongewijzigd vast.

 

Waarvoor geldt dit bestemmingsplan?

Het bestemmingsplan ‘’Kernen Buren, tweede herziening reparatie Prinses Marijkelaan 32-32a’’ is een reparatie van het bestemmingsplan ‘’Kernen Buren, tweede herziening’’. De reparatie geldt specifiek voor de Prinses Marijkelaan 32-32a.

 

Wat is de wijziging ten opzichte van het vorige bestemmingsplan?

In het bestemmingsplan ‘’Kernen Buren, tweede herziening’’ is een fout opgetreden in de vastgestelde versie. Voor de Prinses Marijkelaan 32-32a in Maurik was horeca bij recht toegestaan. Dit was niet conform het raadsbesluit van 30 juni 2015. In de reparatie van het bestemmingsplan is horeca verwijderd. Horeca is nu mogelijk met een zogenaamde binnenplanse afwijking.

 

Hoe kunt u het bestemmingsplan bekijken?

Het vastgestelde bestemmingsplan ‘’Kernen Buren, tweede herziening reparatie Prinses Marijkelaan 32-32a’’ ligt 6 weken voor beroep ter inzage. De periode start op 25 februari en loopt tot en met 6 april 2016. U kunt in deze periode de stukken bekijken bij de publieksbalie in het gemeentehuis, De Wetering 1 te Maurik. Dagelijks open van 9.00 tot 12.00 uur.

 

Het plan is ook te bekijken via www.buren.nl of via www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Het plan IDN-nummer is NL.IMRO.0214.KOMBP20160004-vg01.

 

Hoe kunt u reageren op het plan?

Als u het niet eens bent met het bestemmingsplan kunt u binnen de termijn beroep instellen als:

  • 1.

    U op tijd uw zienswijze indiende tegen het eerdere ontwerp-besluit;

  • 2.

    U belanghebbende bent en kan aantonen dat u met terechte reden niet in staat was om uw zienswijze tegen het voorgaande ontwerp-besluit in te dienen;

  • 3.

    U belanghebbende bent en het niet eens bent met de aangebrachte wijzigingen.

 

Een beroepschrift kunt u indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage.

 

In het beroepschrift staat in ieder geval:

  • 1.

    Uw naam en adres;

  • 2.

    De dagtekening;

  • 3.

    Een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht;

  • 4.

    De redenen van het beroep en

  • 5.

    Uw handtekening.

 

Voorlopige voorziening Als u beroep instelt, blijft het besluit geldig totdat de Raad van State beslist over uw beroep. Misschien kunt of wilt u die beslissing op uw beroep niet afwachten. Dan kunt u de voorzieningenrechter vragen om een regeling te treffen. Deze regeling heet een voorlopige voorziening of schorsing. Dit betekent dat de rechter snel naar uw verzoek kijkt en beslist of het besluit nog niet in werking moet treden. U moet dan wel een beroepschrift hebben ingediend. Aan deze procedure zijn griffiekosten verbonden. Nadat u het beroepschrift heeft ingediend krijgt u bericht van de griffie van de Afdeling Bestuursrechtspraak over de verdere procedure.

 

Heeft u vragen?

Voor vragen kunt u terecht bij de heer G.J. van Rhijn van de afdeling Ruimte. Hij is  te bereiken via het telefoonnummer van de gemeente Buren: 14 0344 (alleen die zes cijfers).

 

Naar boven