Bekendmaking ontwerpbestemmingsplan “Zevenend-Postiljon 2015”

Logo Laren

Burgemeester en wethouders van de gemeente Laren maken bekend dat ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) het ontwerpbestemmingsplan Zevenend-Postiljon 2015 (NL.IMRO.0417.ZevenendPostiljon-On01) ter inzage ligt.

 

Het plangebied

Het plangebied van het bestemmingsplan ligt grotendeels aan de oostkant van de gemeente en wordt globaal begrensd door de Gooiergracht aan de oostkant van de gemeente, Postiljon/Elzingapark/Rueterlaan aan de zuidkant, Zevenenderdrift aan de westkant en de Eemnesserweg aan de noordkant van de gemeente.

 

Het ontwerpbestemmingsplan voorziet in de juridisch-planologische regeling van de plangebieden van de vigerende bestemmingsplannen “Zevenend” en “Postiljon”.

 

Inhoud bestemmingsplan

Het ontwerpbestemmingsplan is hoofdzakelijk conserverend van aard. Wel zijn er enkele nieuwe ontwikkelingen in het ontwerpbestemmingplan meegenomen. Zo is bijvoorbeeld, voor de bedrijvenlocatie aan de Caliskamp een mogelijkheid opgenomen om de bedrijfsbestemming te wijzigen in een woonbestemming en wordt de bestemming van het Janshuis en de omliggende gronden (Pastoor Hendrikspark) gewijzigd in “wonen”, waarbij de bouw van 2 appartementengebouwen mogelijk is en 5 woningen. Het ontwerpbestemmingsplan is tevens naar aanleiding van inspraakreacties op diverse punten aangepast.

 

Procedure

Het ontwerpbestemmingsplan ligt vanaf 23 februari 2016 gedurende zes weken ter inzage bij de balie Vergunningen in het kantoor van de BEL Combinatie aan de Zuidersingel 5 in Eemnes. U kunt hier op afspraak terecht (tel. 14035). Het ontwerpbestemmingsplan kunt u ook inzien via www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een ieder een zienswijze indienen bij de gemeenteraad van Laren, Postbus 71, 3755 ZH Eemnes, onder vermelding van ‘zienswijze ontwerpbestemmingsplan Zevenend-Postiljon’.

Ook het indienen van een mondelinge reactie is mogelijk. Hiervoor dient, binnen de termijn van de ter inzage ligging, een afspraak te worden gemaakt met de heer H. de Jong van de BEL Combinatie, telefoonnummer 14035. Het is niet mogelijk telefonisch of via e-mail uw zienswijze kenbaar te maken.

 

Laren, 22 februari 2016

 

Naar boven