Vastgesteld bestemmingsplan “Twee woningenBrédyk 28a b te Wirdum”

Logo Leeuwarden

Van 2 5 februari 201 6 tot en met 7 april 201 6 ligt het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan “Twee woningen Brédyk 28a b te Wirdum met bijbehorende stukken ter inzage .

Plangebied

Het plangebied ligt in het landelijk gebied aan de Brédyk 28a bij Wirdum. De locatie betreft

een voormalig agrarisch bedrijfsperceel met bedrijfsbebouwing, kadastraal bekend: gemeente Wirdum, sectie E, nummers 819 en 821 en een deel van de naastgelegen agrarische huiskavel met het nummer 820.

O ntwikkeling

Ter plaatse is sprake van een voormalig agrarisch bedrijfsperceel met een bedrijfswoning. Het plan beoogd de sloop van de ligboxenstal en de torensilo met een totaal van 1.703 m². Ter compensatie hiervan wordt ten westen van de bestaande bedrijfswoning en jongveestal/wagenberging, die behouden blijven, een nieuwe burgerwoning gerealiseerd. Ten behoeve van de ontsluiting van deze nieuwe woning wordt een ontsluitingsweg zuidelijk van de bestaande woning aangelegd. In het kader van de landschappelijke inpassing en ruimtelijke kwaliteit ter plaatse zullen nieuwe bomen, struiken en hagen worden aangeplant.

Gewijzigde vaststelling

Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld. Dit betreft het volgende:

  • -

    in de bouwregels van de agrarische bestemming was opgenomen dat de bouwhoogte van overige bouwwerken, geen gebouwen zijnde, buiten een bouwvlak niet meer dan 5 meter mag bedragen. Deze maatvoering geldt ook voor het gebied binnen een bouwvlak.

  • -

    aan de specifieke gebruiksregels van de agrarische bestemming is toegevoegd dat tot een gebruik, strijdig met de bestemming, in ieder geval wordt gerekend, het gebruik van gronden en bouwwerken ten behoeve van horeca en recreatie.

  • -

    aan de agrarische bestemming is toegevoegd dat voor het aanplanten van bomen en/of houtgewas, al dan niet ten behoeve van houtteelt, geen omgevingsvergunning nodig is voor de gronden ter plaatse van de aanduiding “groen”.

  • -

    aan de bouwregels van de woonbestemming is toegevoegd dat een omgevingsvergunning voor het bouwen van een hoofdgebouw uitsluitend wordt verleend wanneer voldaan wordt aan de beeldkwaliteitscriteria en de ligboxenstal en torensilo geheel zijn gesloopt en verwijderd van het bouwperceel.

  • -

    in de bouwregels was een minimale dakhelling van 30 graden opgenomen. Dit moet 35 graden zijn en is daarom aangepast.

Inzage

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan met bijbehorende stukken kunt u inzien:

Beroep

Bent u het niet eens met dit vastgestelde bestemmingsplan? Dan kunt u beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. U kunt alleen beroep instellen:

  • Van 26 februari 2016 tot en met 7 april 2016;

  • als u belanghebbende bent en een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan hebt ingediend;

  • als u belanghebbende bent en aantoont dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest tijdig zienswijzen bij de gemeenteraad in te dienen;

  • als u belanghebbende bent en bezwaar heeft tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling heeft aangebracht.

Voorlopige voorziening

Hebt u beroep ingesteld, dan kunt u tijdens de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Dit kan alleen in spoedeisende zaken.

Het besluit tot vaststelling treedt de dag na afloop van de beroepstermijn in werking. Als binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit tot vaststelling niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven