Kennisgeving Kadaster (resultaten controle authentieke gegevens basisregistratie topografie 2014), Dienst voor het kadaster en de openbare registers

Bij zijn besluit van 13 december 2011 heeft de Raad van Bestuur van het Kadaster het controleprotocol authentieke gegevens vastgesteld. In het controleprotocol zijn ter uitvoering van artikel 7u, tweede lid, van de Kadasterwet de elementen opgenomen van de controle op de juistheid en volledigheid van de authentieke gegevens in de basisregistratie Kadaster. Het besluit van 13 december 2011 is met toelichting gepubliceerd in de Staatscourant en het controleprotocol is ter inzage gelegd bij alle kantoren van het Kadaster. Tevens is een elektronische versie van het controleprotocol te downloaden van de website van het Kadaster.

In artikel 7u, eerste lid, aanhef juncto onderdeel a, van de Kadasterwet is voorgeschreven dat de in de basisregistratie topografie opgenomen authentieke gegevens, genoemd in artikel 98a, eerste tot en met derde lid, en bedoeld in artikel 7g, eerste lid, van die wet één keer per drie jaar op juistheid en volledigheid worden gecontroleerd door een onafhankelijke deskundige. In 2015 is een dergelijke controle uitgevoerd en de resultaten ervan zijn eind 2015 beschikbaar gekomen.

Onafhankelijk is vastgesteld dat de kwaliteit van de basisregistratie topografie ruimschoots voldoet en is verbeterd sinds de vorige audit van 2012.

Ter voldoening aan artikel 7u, vierde lid, van de Kadasterwet deelt de Raad van Bestuur bij deze mee, dat de resultaten van de hiervoor bedoelde controle met ingang van 9 februari 2016 ter inzage liggen bij het hoofdkantoor, locatie De Grift, Hofstraat 110 te Apeldoorn. Daar kunnen zij worden ingezien gedurende de tijden waarop dit kantoor voor het publiek is geopend.

Een elektronische versie van het document dat ter inzage ligt kan vanaf voornoemd tijdstip worden gedownload van de website van het Kadaster (www.kadaster.nl/web/Themas/Registraties/brt.htm), onder ‘kwaliteitscontrole’.

Apeldoorn, 9 februari 2016

Raad van Bestuur Namens deze, Th.A.J. Burmanje

Naar boven