Bekendmaking ontwerpbestemmingsplan Combinatie sporthal-zwembad Rijen

Logo Gilze en Rijen

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Gilze en Rijen stelde op 16 februari 2016 het ontwerpbestemmingsplan Combinatie sporthal-zwembad Rijen vast en besloot tevens om het ontwerpbestemmingsplan voor publicatie vrij te geven. Het bestemmingsplan maakt de realisatie van een sporthal en zwembad mogelijk aan de locatie Den Butter in Rijen.

Het college besloot ook om geen ontwerpexploitatieplan vast te stellen, omdat kostenverhaal als bedoeld in de Grondexploitatiewet niet van toepassing is.

Ontwerpbestemmingsplan ligt ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan ligt van 20 februari 2016 tot en met 1 april 2016 tijdens openingstijden ter inzage in het gemeentehuis van Gilze en Rijen, Raadhuisplein 1 in Rijen.

U kunt het volledige plan ook bekijken op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Het IMRO-nummer is NL.IMRO.0784.BPsportzwemrijen-ON01.

Iedereen kan een zienswijze indienen

Iedereen mag een schriftelijke of mondelinge zienswijze indienen tegen het ontwerpbestemmingsplan. Dat is bepaald in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht. Iedereen kan ook een zienswijze indienen tegen het ontwerpbesluit om een geen exploitatieplan vast te stellen. Dat is bepaald in artikel 6.12 lid 2 van de Wet ruimtelijke ordening.

Zienswijze indienen

In de periode dat het ontwerpbestemmingsplan ter inzage ligt, kunt u een zienswijze indienen.

Uw schriftelijke zienswijze richt u aan de gemeenteraad van Gilze en Rijen, Postbus 73, 5120 AB Rijen. Uw schriftelijke zienswijze moet u voorzien van uw naam, adres, handtekening en datum. Ook geeft u aan op welk plan uw zienswijze betrekking heeft en de reden(en) van de zienswijze.

Wilt u een mondelinge zienswijze indienen? Neem dan contact op met het Klantcontactcentrum van de gemeente, telefoonnummer 14 0161.

Inloopbijeenkomst voor meer informatie

Voor geïnteresseerden organiseert de gemeente een inloopbijeenkomst over het ontwerpbestemmingsplan en het project. Op dinsdag 15 maart 2016 bent u tussen 19.00 uur en 21.00 uur van harte welkom in de raadszaal van het gemeentehuis aan het Raadhuisplein 1 in Rijen. Tijdens deze bijeenkomst kunt u vrij binnenlopen om u te laten informeren over het ontwerpbestemmingsplan en de voortgang van het gehele project.

Rijen, 19 februari 2016

burgemeester en wethouders van Gilze en Rijen,

de secretaris, de burgemeester,

ir. G.J.F.M. Vlekke          dr. A.J.W. Boelhouwer

Naar boven