Ontwerp-bestemmingsplan "Leembruggenstraat" Hillegom

Logo Hillegom

Burgemeester en wethouders van Hillegom maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad in de vergadering van 4 februari 2016 heeft besloten om in te stemmen met het ontwerp-bestemmingsplan “Leembruggenstraat”.

 

Inhoud plan

Het bestemmingsplan maakt het mogelijk om 40 woningen te slopen en 31 woningen terug te bouwen. Ten opzichte van de bestaande situatie met uitsluitend laagbouwwoningen bestaat de belangrijkste programmatische wijziging uit het opnemen van een woongebouw met 16 portiek ontsloten seniorenappartementen over 3 bouwlagen. Deze vallen in de sociale huur. Verder omvat het plan 15 eengezinswoningen (laagbouw), waarvan 7 sociale huurwoningen en 8 koopwoningen.

 

Ter inzage

Het ontwerp-bestemmingsplan ligt met ingang van 17 februari tot en met 29 maart 2016 (zes weken) voor een ieder ter inzage in de hal van het gemeentehuis. Het gemeentehuis is gevestigd aan de Hoofdstraat 115 in Hillegom. Elke werkdag geopend van 8.30 tot 12.30 uur en op donderdagavond van 16.00 tot 20.00 uur.

Het ontwerp-bestemmingsplan is digitaal in te zien op de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Dat kan ook via een link op de gemeentelijke website www.hillegom.nl onder Inwoners/Bouwen en verbouwen/Bestemmingsplannen/Ter inzage/Leembruggenstraat.

 

Indienen zienswijze

Gedurende de termijn dat het ontwerp-bestemmingsplan ter inzage ligt, kan een ieder naar keuze schriftelijk of mondeling een zienswijze naar voren brengen aan de gemeenteraad (Postbus 32, 2180 AA Hillegom). Mondelinge zienswijzen kunnen naar voren worden gebracht bij het team Ruimtelijke Ontwikkeling (telefoonnummer 14 0252). Van de mondelinge zienswijze maken wij een verslag.

 

Hillegom, 16 februari 2016

 

Naar boven