Bestemmingsplan de Eng II - herziening Notendreef Asperen, gemeente Lingewaal

Logo Lingewaal

Bestemmingplan Notendreef vastgesteld

Burgemeester en wethouders van de gemeente Lingewaal maken bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 28 januari 2016 het bestemmingsplan ‘De Eng II – herziening Notendreef Asperen’ (NL.IMRO.0733.BpAspNotendreef-VA01) ongewijzigd heeft vastgesteld.

 

Toelichting

Het bestemmingsplan heeft betrekking op het wijzigen van de bestemming wonen voor de locatie Notendreef om de realisatie van 13 grondgebonden woningen mogelijk te maken. In het vigerend plan is woningbouw voor deze locatie reeds mogelijk, maar uitsluitend in de vorm van maximaal 18 appartementen verdeeld over maximaal drie gebouwen met een ondergrondse parkeergarage. Dit woningtype is echter in de huidige tijd op deze locatie ongewenst.

 

Het doel van dit bestemmingsplan is het planologisch vastleggen van het toekomstige gebruik en de toegestane bebouwing in het plangebied en daarnaast het van kracht laten worden van een actuele en digitale raadpleegbare planologische regeling.

Het voorliggende bestemmingsplan biedt een planologisch regime dat aan belanghebbenden voldoende rechtszekerheid biedt over hun rechten en plichten. Het bestemmingsplan is volgens artikel 3.1 Wro opgesteld en wordt overeenkomstig de wettelijke eisen ter inzage gelegd.

 

Ter inzage

Het besluit en het bestemmingsplan met bijbehorende stukken liggen van 11 februari 2016 tot en met 24 maart 2016 voor iedereen ter inzage in het gemeentehuis in Asperen tijdens openingstijden. U kunt buiten de openingstijden terecht na het maken van een afspraak. Bel hiervoor met (0345) 634 000. Ook kunt u het bestemmingsplan gedurende deze termijn bekijken op www.lingewaal.nl onder Wonen, (ver)bouwen en verhuizen, Bestemmingsplannen, Vastgestelde plannen of via http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen_p?planidn=NL.IMRO.0733.BpAspNotendreef-VA01

 

Beroep

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan tegen dit besluit een gemotiveerd, gedagtekend en ondertekend schriftelijk beroepschrift worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ’s Gravenhage door:

  • belanghebbenden die tijdig zienswijzen tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad hebben ingediend;

  • een belanghebbende die aantoont dat hij/zij redelijkerwijs niet in staat is geweest zich overeenkomstig artikel 3.8 Wro juncto afd. 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht tot de gemeenteraad te wenden.

 

Inwerkingtreding bestemmingsplan

Het vastgestelde bestemmingsplan treedt in werking daags na het verstrijken van de beroepstermijn. Een ingesteld beroep schorst de inwerkingtreding van het vastgestelde bestemmingsplan niet. Wel is het mogelijk de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak schriftelijk te verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. De inwerkingtreding van het bestemmingsplan wordt dan opgeschort totdat op het verzoek is beslist. Voor het indienen van een beroepschrift en een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Naar boven