Raadsbesluit

Logo Borne

Nummer

16INT03641

Onderwerp

1e Wijziging van de Algemene subsidieverordening en de Subsidieverordening Waarderingssubsidies

De raad van de gemeente Borne;

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 8-11-2016;

besluit:

Artikel I Wijzigingen

De Algemene subsidieverordening wordt als volgt gewijzigd:

A.Aan Artikel 1 wordt sub h toegevoegd:

h. Waar in de Algemene Subsidieverordening, de Subsidieverordening arrangementsubsidies en de Subsidieverordening waarderingssubsidies ‘financieel verslag’ staat kan ook ‘jaarverslag’ worden gelezen, mits deze een financiële paragraaf bevat.

B.Aan artikel 4 zal een lid 3 worden toegevoegd:

Artikel 4 lid 3 komt te luiden: Als een bij of krachtens deze verordening gestelde termijn voor een subsidieaanvrager of –ontvanger gevolgen zou hebben die wegens bijzondere omstandigheden onevenredig zijn in verhouding tot de daarmee te dienen doelen, kunnen burgemeester en wethouders een andere termijn vaststellen.

C.Artikel 7, Termijn indiening aanvraag subsidieverlening, komt te luiden:

C.Artikel 7‘Aanvraag- en beschikkingstermijnen’1. De structurele/ arrangementsubsidie wordt uiterlijk voor 1 september van het jaar voorafgaande aan het

jaar waarop de aanvraag betrekking heeft ingediend bij het gemeentebestuur. Daarop wordt uiterlijk op 31

december beschikt. In bijzondere gevallen kunnen burgemeester en wethouders deze termijn verlengen.

2. Aanvragen voor een waarderingssubsidie dienen minimaal 12 weken voor het begin van de te subsidiëren activiteit te worden ingediend. Daarop wordt binnen 8 weken beschikt. In bijzondere gevallen kunnen burgemeester en wethouders deze termijn verlengen.

3. Bij subsidieregeling kunnen andere termijnen worden gesteld.

D.Artikel 8 wordt als volgt gewijzigd:

In de aanhef wordt tussen:De aanvraag van structurele/ arrangementsubsidie wordt schriftelijk bij het college van burgemeester en wethouders ingediend.en “Bij de aanvraag worden de volgende gegevens overlegd: (sub a e.d.)” het volgende toegevoegd:Hiervoor dient gebruik te worden gemaakt van een aanvraagformulier dat beschikbaar is op de website van de gemeente Borne.

E.Aan artikel 14 lid 4 van de Algemene subsidieverordening wordt voor “vermogen” “eigen” ingevoegd.

Dit artikel komt als volgt te luiden:

Als de aanvrager ook zonder subsidieverstrekking over voldoende gelden, hetzij uit eigen middelen, hetzij uit middelen van derden kan beschikken om de kosten van de activiteiten te dekken en/of de aanvrager over een zodanig eigen vermogen beschikt dat subsidiëring redelijkerwijs achterwege kan blijven, (hierbij wordt uitgegaan van een eigen vermogen dat groter is dan 25% van de begroting van de aanvrager) wordt de subsidie geweigerd.

  • F.

    Aan Artikel 14 van de Algemene subsidieverordening zal een lid 8 worden toegevoegd, luidend: Zo nodig is het collegebevoegd van lid 4 af te wijken.

  • G.

    De toelichting van artikel 13 komt als volgt te luiden:

In dit artikel is geregeld binnen welke termijn het college besluit ter zake van de vaststelling van de subsidie.

Ingevolge het derde lid kan het college, naast deze Algemene subsidieregeling, categorieën van subsidies of subsidieontvangers aanwijzen voor wie de subsidie wordt vastgesteld zonder dat hiervoor door de subsidieontvanger een aanvraag moet worden ingediend. Hierdoor kunnen de lasten voor zowel de subsidieaanvrager als de subsidieverstrekker worden bespaard.

Voor de mogelijkheid van lid 4, zie de artikel 4:44 en 4:47 van de Algemene wet bestuursrecht.

H.De toelichting van artikel 15 van de Algemene subsidieverordening wordt verwijderd.

De Subsidieverordening Waardering s subsidie s wordt als volgt gewijzigd:

A.Aan artikel 5 van de Subsidieverordening Waarderingssubsidies worden de volgende artikelleden toegevoegd, met nummering beginnende met nummer 1 voor de tekst “Het totale bedrag … middels een subsidieplafond.” :

2. Burgemeester en wethouders bepalen bij subsidieregeling de wijze van verdeling van de betrokken subsidie.

3. De raad kan een subsidieplafond verlagen als:

a. het wordt vastgesteld voordat de begroting voor het betrokken jaar is vastgesteld of goedgekeurd; en/of

b. de subsidieaanvragen waarop het subsidieplafond betrekking heeft, moeten worden ingediend voordat de begroting voor het betrokken jaar is vastgesteld of goedgekeurd.

4. Bij de bekendmaking van een subsidieplafond dat kan worden verlaagd overeenkomstig het vorige lid, wordt gewezen op de mogelijkheid van verlaging en de gevolgen daarvan voor reeds ingediende aanvragen.

Artikel II Inwerkingtreding

Deze 1e wijziging van de Algemene subsidieverordening en de Subsidieverordening Waarderingssubsidies treedt in werking op 1 januari 2017.

Artikel III Citeertitel

Deze verordening wordt aangehaald als: 1e Wijziging van de Algemene Subsidieverordening en de Subsidieverordening Waarderingssubsidies.

Vastgesteld in de openbare vergadering van 13-12-2016.

De voorzitter,

De griffier,

Naar boven