Gemeente Gooise Meren - het buiten gebruik stellen van zes parkeerplaatsen op de Kapelstraat tussen de Havenstraat en de Kerkstraat van 1 april tot en met 1 oktober.

Logo Bussum

VB 2015-068

Gemeente Gooise Meren

Overwegingen ten aanzien van het besluit

Dit verkeersbesluit wordt genomen op grond van de bepalingen van de Wegenverkeerswet 1994 (artikel 18), het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990 (RVV 1990) en het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer (BABW).

 

Er heeft overleg met de politie plaatsgevonden zoals dat staat aangegeven in artikel 24 van het BABW. De politie heeft ingestemd met de voorgestelde verkeersmaatregelen.

 

Het is noodzakelijk voorzieningen te treffen voor vervangende routes en/of omleidingen en als dat nodig is extra maatregelen te nemen voor:

Het verzekeren van de veiligheid op de weg, Het beschermen van weggebruikers en passagiers, Het in stand houden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan,  Belangenafweging De Kapelstraat heeft ook een deel van afgelopen zomer (2015) gefungeerd als terrasstraat. Daarbij mogen auto’s door de straat rijden, maar tijdens het terrassenseizoen is er minder ruimte voor geparkeerde auto’s. Een deel van de parkeerplaatsen wordt dan gebruikt voor de terrassen (zes parkeerplaatsen). Twee parkeerplaatsen zijn in gebruik als laad- en losplaatsen. De terrassen blijven het hele seizoen staan, van 1 april tot en met 1 oktober. De terrassen worden aangekleed met bloembakken.  Er is een verzoek binnengekomen van het restaurant op Kapelstraat 17a. Ook zij vragen in het terrasseizoen een parkeerplaats te mogen gebruiken voor een terras. Het gaat om de parkeerplaats tegenover nummer 17a, voor 20a.  Het is wenselijk de parkeerplaatsen gedurende het terrasseizoen van 1 april tot en met 1 oktober buiten gebruik te stellen. Hierdoor kan het restaurant een terras tegenover hun pand realiseren.

BESLUIT

Het college besluit:

  • 1.

    Tot het buiten gebruik stellen van zes parkeerplaatsen op de Kapelstraat tussen de Havenstraat en de Kerkstraat (zie plattegrond) van 1 april tot en met 1 oktober.

  • 2.

    Dit aan te gegeven door het plaatsen tekstborden aan het begin van de straat, het afzetten van de terrassen en publiciteit in de media.

 

Bussum, 10 februari 2016

 

Burgemeester en wethouders van Bussum,

namens hen,

 

 

Mevrouw drs. P.J.H.M. Hol

Hoofd afdeling Ruimte

 

Mededelingen

Bezwaar- of beroepsclausule

Bezwaar

Indien u het niet eens bent met deze beschikking kunt een bezwaarschrift

indienen. Ook andere belanghebbenden bij deze beschikking kunnen een

bezwaarschrift indienen.

U dient dit bezwaarschrift te richten:

Burgemeester en wethouders van Bussum

Postbus 6000, 1400 HA BUSSUM

U dient binnen zes weken na bekendmaking van deze beschikking bezwaar te maken. Hieraan zijn geen kosten verbonden.

 

 

Naar boven