Voorontwerpbestemmingsplan Broekhorn 2017

Logo Heerhugowaard

Voor het gebied van de Broekhornpolder wordt momenteel een nieuw bestemmingsplan voorbereid. Het voorontwerpbestemmingsplan is gereed voor inspraak. Het plangebied Broekhorn is gelegen aan de westzijde van Heerhugowaard. Het plangebied ligt ingeklemd tussen de provinciale weg N242 aan de oostzijde en het kanaal Alkmaar-Kolhorn aan de westzijde.

Sinds 2013 wordt gewerkt aan de uitvoering van de gebiedsontwikkeling Broekhorn.

De nieuwbouw aan de noordzijde van het plangebied (de deelgebieden Havenkwartier en Parkhof) is al voor een groot deel gerealiseerd. Als gevolg van gewijzigde woningmarktomstandigheden is het oorspronkelijke stedenbouwkundig ontwerp voor het nog te realiseren plandeel, te weten Rietland, in nauw overleg met de gemeente aangepast. Dit nieuwe ontwerp is niet overal passend binnen het vigerende bestemmingsplan. Met voorliggend bestemmingsplan wordt een nieuw ruimtelijk regime van kracht, waarmee de woningbouw in het gewijzigde stedenbouwkundige plan binnen het plangebied mogelijk wordt gemaakt.

Terinzageligging

In het kader van de inspraakprocedure en overeenkomstig het bepaalde in artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening maken wij bekend dat het voorontwerpbestemmingsplan Broekhorn 2017 vanaf donderdag 29 december 2016 gedurende zes weken ter inzage ligt in het Informatiecentrum in de hal van het gemeentehuis aan de Parelhof 1 in Heerhugowaard. De openingstijden van het gemeentehuis zijn maandag tot en met donderdag van 10.00 uur tot 17.00 uur en vrijdag van 10.00 uur tot 20.00 uur.

Inspraakmogelijkheden

Gedurende de termijn van terinzageligging is er voor ingezetenen en belanghebbenden de mogelijkheid om hun inspraakreactie schriftelijk en/of mondeling kenbaar te maken aan burgemeester en wethouders (Postbus 390, 1700 AJ Heerhugowaard). De inspraakreacties zullen worden opgenomen in het naar aanleiding van de inspraakprocedure op te stellen verslag, waarbij met redenen omkleed wordt aangegeven op welke punten al dan niet tot aanpassing van het voorontwerpplan wordt overgegaan. Voor het mondeling kenbaar maken van uw inspraakreactie wordt u verzocht vooraf contact op te nemen met mevrouw S.Smit-Praat, telefoonnummer 0610412624 of de heer W. Paap, telefoonnummer 0611351140.

Heerhugowaard, 27 december 2016

Burgemeester en wethouders van Heerhugowaard,

52OV72s

Naar boven